S příchodem babího léta se všichni milovníci dřevěné architektury těší na jedinečnou událost, kdy budou moci navštívit některou z moderních dřevostaveb. Letos se tento svátek dřeva bude konat ve dnech 19. -20. října. Svátek dřeva představí dva příměstské a jeden víkendový dům.

Zájemci o moderní dřevostavby budou mít jedinečnou šanci prohlédnout si nejen hotový dům, ale podívat se také, jak dřevostavba vzniká. Můžete poznat zároveň dvě technologie stavění, z masivních dřevěných panelů z křížem lepeného dřeva (CLT) a klasickou sloupkovou konstrukci.

Své brány otevře Domesi Concept House (Futura Freestyle) v Pulečném v Libereckém kraji, která je postavena technologií CLT panelů. Díky vstřícnosti majitelů budou moci návštěvníci nahlédnout také pod pokličku právě dokončovaných příměstských domů v Černošicích a Petříkově, ve Středočeském kraji, které jsou stavěny klasickou technologií sloupkové konstrukce (two by four).

projekt příměstského domu v Petříkově

Ve všech domech bude šance popovídat si s architekty o všem, co se dynamicky rozvíjejícího oboru dřevostaveb týká. V Pulečném si navíc zájemci mohou zakoupit publikace o dřevěné architektuře, doplňky a barevné textilní kabely z kolekce Domesi Design. Pokud i vy uvažujete o dřevostavbě, tato akce vám může poskytnout mnoho cenných informací a rad. Jestliže tedy budete mít o víkendu 19.-20. října čas, máte možnost některý z těchto dnů strávit zajímavým způsobem.