kejruv-park23Až 21 procent Čechů se v místě svého bydliště necítí bezpečně. Zvlášť ve velkoměstech je bezpečnost stále důležitějším faktorem při výběru bydlení. Lidé se bojí vloupání, krádeže automobilu nebo nočních výtržníků. Nové komunitní projekty přitahují mladé rodiny i seniory – rodiče zde bez obav pouštějí děti ven samotné a klidná přátelská atmosféra tu panuje i po setmění.

Bezpečnost bydlení a okolí hraje důležitou roli

„Bezpečnostní dveře, kování a vložka, čipový systém u vchodu, taková bezpečnostní opatření už kupující vnímají jako standard. Naopak vítají řadu bezpečnostních prvků navíc, za které si neváhají připlatit. Mít dohled nad svým majetkem a také nad svými dětmi je pro klienty zásadní,“ upozornil Jan Kalaš, obchodní ředitel společnosti Star Group, která se věnuje novým konceptům bydlení v České republice. „Jelikož konkurence na trhu s byty je dnes obrovská, právě tyto služby hrají u poptávajících jednu z hlavních rolí při rozhodování. Proto jsme v projektech Kejřův Park a Nové Chabry vsadili na čisté a upravené přírodní okolí i uzavřenou obytnou lokalitu, v níž jsou lidé maximálně spokojeni.“

Nové Chabry - moderní rezidenční čtvrť s více než 800 byty
Nové Chabry – moderní rezidenční čtvrť s více než 800 byty
Kejřův Park - jedinečné a bezpečné bydlení uprostřed přírody s 88 byty
Kejřův Park – jedinečné a bezpečné bydlení uprostřed přírody s 88 byty

 

Proč komunitní bydlení?

Komunitní bydlení se opírá o příjemné sousedské vztahy, lidé z okolí se navzájem znají a tráví společně svůj volný čas. Nové projekty, které čítají desítky moderních bytů v nízkopodlažních domech, proto svým rezidentům nabízejí hned několik míst k setkávání – sportovní a dětská hřiště, mateřské školy, restaurace, obchody a v pražském Kejřově Parku je rezidentům k dispozici dokonce unikátní menší 3D kino. Pocit bezpečí je zde dokonalý díky přátelské atmosféře i moderní technologii.

Kejřův Park pro větší bezpečnost

„V projektu Kejřův Park máme kompletní systém ochrany. Celý objekt je oplocen, klienti a návštěvy se dostanou do areálu pouze přes vrátnici s 24hodinovou bezpečnostní službou. Vstup je možný pouze přes čipový systém nebo dálkové ovládání k hlavní bráně a brance,“ popsal Jan Kalaš.

Co ukazují průzkumy?

Jak vyplynulo z nedávného šetření Sociologického ústavu AV ČR, více než pětina lidí se v místě svého bydliště necítí bezpečně. Jen ve Středočeském kraji má podle průzkumu Policie ČR z roku 2012 více než polovina obyvatel obavy z vandalství a poškození cizí věci, stejný počet osob se bojí vloupání do bytu, domu nebo automobilu, každý druhý Středočech má strach z krádeže vozu a přes 40 procent dotazovaných, převážně žen a seniorů, připustilo obavy z fyzického napadení a ublížení na zdraví.

Za rok 2013 bylo v České republice spácháno 62 384 krádeží vloupáním a celá čtvrtina všech trestných činů se odehrála v Praze. Spatřit malé dítě samotné na ulici jakékoli metropole je čím dál obtížnější. „Zbavení se strachu o děti i majetek je jedním z hlavních důvodů, proč jsou nové uzavřené projekty bydlení takovým hitem pro mladé páry a rodiny s dětmi,“ uvedl Jan Kalaš ze Star Group.

Například v celém areálu Kejřova Parku, u vstupů do bytových domů i v podzemních garážích, jsou kamery svedené do vrátnice s 24hodinovou ostrahou. Každý byt má videotelefon s obrazovkou, který jej spojuje jak s hlavní vrátnicí, tak s kamerou u vstupních dveří do domu. „Pro náročnější klienty nabízíme příplatkové zabezpečení bytu bezpečnostním systémem a připojení na pult centralizované ochrany, ke standardnímu vybavení každého moderního bytu patří protipožární bezpečnostní dveře s bezpečnostní vložkou a kováním. Vstup do bytového domu i do podzemních garáží je možný pouze se speciálním čipem rezidenta. Takovou ochranu svého majetku klienti velmi oceňují,“ dodal Jan Kalaš.

Foto: Star Group