dýněV současné době je výzdoba z dýní velice populární. Jedná se o stylové a nádherné podzimní dekorace, které můžeme vídat v restauracích, hotelech, ale skvěle se vyjímají v domácnostech, ať už v interiérech nebo za zahrádce. Zdobit mohou kuchyně, obývací pokoje, terasy, balkóny či vstupní prostory do domu. Zejména pro hallowenský svátek jsou určeny velké dýně, ale čím dál více oblíbenější jsou rovněž ty okrasné, které nejsou k jídlu, ale slouží především pro aranžmá.

Vypěstujte si je sami nebo pořiďte v obchodě

Vypěstovat si můžete nejrůznější druhy okrasných dýní různých tvarů a velikostí, jež jsou zastoupeny typickými podzimními barvami, jako je zelená, žlutá či oranžová.  Pakliže je na své zahrádce nemáte, není problém si je pořídit v kamenných obchodech. Stačí zajít do květinářství, zahradnictví či do supermarketu s oddělením určeným pro zahradu a jistě tam nespočet krásných okrasných dýní naleznete. Dýně můžete koupit i pro děti a vyrobit spolu s nimi zajímavé příšerky, což bude zajisté děti velice bavit.

Jak je aranžovat?

K aranžování používejte jen vyschlé, tvrdé plody. Okrasné dýně nejsou určeny k dlabání, protože svými tvary jsou už tak atraktivní. Vydlabat můžete ty velké, oranžové dýně – máslové, mexické. Malé dýňky můžete položit jen tak, kde se vám to bude hodit. Hezky vypadají v miskách, ošatkách, košících, truhlících apod. Doplnit je můžete sezonním ovocem, větvičkami, šípky či jinými přírodními dekoracemi.

WP_20140929_004

WP_20140929_001

WP_20140929_006

WP_20140929_005

WP_20140929_007

Publikováno v kategorii: Zahrada