dumV letošním roce můžeme být optimističtí, co se vývoje na realitním trhu týče. Díky stabilnímu ekonomickému vývoji a nízkým úrokovým sazbám dochází k oživení tohoto trhu a to je šance pro všechny, kteří chtějí prodat nebo pronajmout nemovitost, ať už půjde o byt, dům, kancelářské prostory nebo halu. Tento pozitivní vývoj by měl pokračovat ještě 2 roky, v zásadě ale není na co čekat.

Jak se postarat o efektivní využití nemovitosti

Zapomeňte na inzerci v novinách a v rozhlase nebo na pouliční vývěsky a postavte se k pronájmu nebo prodeji nemovitosti moderním způsobem – nabídněte ji na internetu na některém z realitních portálů. Ty získávají v posledních několika letech na oblibě, protože zájemce o nemovitost zde najde na jednom místě mnoho nabídek. A mezi nimi může být i ta vaše.

Aby však vaše nemovitost v onom množství jiných nabídek nezapadla, je třeba ji řádně charakterizovat a nafotit. Čím více fotografií, tím lépe – tím dokonalejší představu o nemovitosti si totiž případný zájemce udělá, a když se vám nakonec ozve, je pravděpodobné, že nebude zklamán. Nezapomeňte, že lidé volí jako jeden z prvních parametrů lokalitu, v níž se nemovitost nachází. Proto nemovitost zařaďte na portálu tam, kam patří. Nikoho nepotěší, když zjistí, že dům, který se mu líbil, vlastně není v Karlových Varech a jejich okolí, ale v Ostravě, nebo že nabízíte byt ke koupi ve strakonickém okrese, ale ve skutečnosti jste se spletli při zadávání a on se nachází v Praze. Buďte proto pečliví a dejte si na inzerátu záležet.

Kdy, když ne teď?

Vývoj trhu s realitami, který jsme v začátku článku nastínili, má sice trvat ještě asi 2 roky, nicméně musíte počítat s tím, že by bylo obrovské štěstí, kdybyste svou nemovitost prodali za měsíc nebo za dva. Trvá to zpravidla mnohem déle, a tak není na co čekat. Sepište inzerát, nafoťte nemovitost a nabídněte ji co nejdříve.

Využijte období příznivého pro prodej nemovitostí a zkuste štěstí na internetových portálech, na které lidé v dnešní době takřka výhradně spoléhají. Pokud nenecháte svou nabídku zapadnout mezi ostatní, váš úspěch je zaručen!