16-02-08 Le-homard-thermidorChcete pozitivně překvapit svého partnera? Nemusíte čekat na speciální příležitost. Pořiďte si jednoduše potřebné suroviny a připravte doma například humra. Exkluzivně vám přinášíme originální recept přímo od šéfkuchaře a specialisty na francouzskou kuchyni Romana Dolejše.

Pokud se chcete předvést před svou drahou polovičkou, přinášíme vám recept z francouzské restaurace La Gare na Humra Thermidora.

Na dvě porce budete potřebovat následující suroviny:

  • – 2 kusy humra,
  • – 100 gramů kořenové zeleniny na kostičky,
  • – 100 gramů žampionů,
  • – 20 gramů šalotky,
  • – 20 gramů másla,
  • – 30 mililitrů humří bisque,
  • – 20 mililitrů vinného brandy,
  • – 100 mililitrů omáčky mornay (bešamel se sýrem),
  • – dijonskou hořčici,
  • – sůl, pepř z mlýnku
  • – parmezán na dokončení.

Postup je potom jednoduchý:

Orestujte kořenovou zeleninu, žampiony a šalotku na másle. Přidejte brandy, bisque a dijonskou hořčici. Nechte svařit a přidejte humří maso. Připravené ragú vložte do humřího skeletu, nebo do hlubokého talíře, posypte parmezánem, přelijte omáčkou mornay a zapečte.

16-02-08 Le-homard-thermidor

Publikováno v kategorii: Recepty