Chcete pozitivně překvapit svého partnera? Nemusíte čekat na speciální příležitost. Pořiďte si jednoduše potřebné suroviny a připravte doma například humra. Exkluzivně vám přinášíme originální recept přímo od šéfkuchaře a specialisty na francouzskou kuchyni Romana Dolejše.
Pokud se chcete předvést před svou drahou polovičkou, přinášíme vám recept z francouzské restaurace La Gare na Humra Thermidora.
Na dvě porce budete potřebovat následující suroviny:
- – 2 kusy humra,
- – 100 gramů kořenové zeleniny na kostičky,
- – 100 gramů žampionů,
- – 20 gramů šalotky,
- – 20 gramů másla,
- – 30 mililitrů humří bisque,
- – 20 mililitrů vinného brandy,
- – 100 mililitrů omáčky mornay (bešamel se sýrem),
- – dijonskou hořčici,
- – sůl, pepř z mlýnku
- – parmezán na dokončení.
Postup je potom jednoduchý:
Orestujte kořenovou zeleninu, žampiony a šalotku na másle. Přidejte brandy, bisque a dijonskou hořčici. Nechte svařit a přidejte humří maso. Připravené ragú vložte do humřího skeletu, nebo do hlubokého talíře, posypte parmezánem, přelijte omáčkou mornay a zapečte.