_topsecurity.cz_topsecurity3Zatímco u běžných panelákových bytů není otázka jejich zabezpečení tak složitá a základem jsou kvalitní dveře, u rodinných domů už je třeba zajistit komplexní a profesionální ochranu. Zloději jsou čím dál vynalézavější, a pokud svůj majetek dostatečně neochráníte, snadno se vám může stát, že jednoho dne se váš domov stane terčem jejich řádění. V tomto článku pro vás máme pár rad, jak zajistit skutečně profesionální a kvalitní zabezpečení domu, díky kterému nebudete muset mít obavy z jeho vykradení.

Investice do kvalitního zabezpečení se vyplatí

Mnoho lidí bohužel tuto oblast velmi podceňuje a i ti kdo mají luxusně zařízený dům s mnoha cennostmi, často zbytečně šetří na jeho zabezpečení. Moderní a profesionální bezpečnostní systém přitom ani nemusí být moc drahý, je ale třeba vybírat jej s pomocí odborníků, kteří mají v tomto směru dostatečné zkušenosti a dokáží vám navrhnout vhodné řešení na míru. Taková investice se jednoznačně vyplatí, navíc díky ní budete moci být v naprostém klidu, že jste vy, vaše rodina i váš majetek v bezpečí.

Moderní bezpečnostní systémy mají řadu funkcí

Nejmodernější elektronické zabezpečovací systémy (EZS) jsou vybaveny mnoha užitečnými funkcemi a jsou složeny z různých komponentů. K těm nejběžnějším patří např. kamerové systémy, pohybová čidla, protipožární čidla, vnitřní i vnější sirény, speciální SOS tlačítka a mnoho dalších. Často jsou také dálkově propojeny s pultem centrální ochrany (PCO), u něhož jsou nepřetržitě přítomni operátoři, kteří v případě signálu ihned vyšlou na místo zásahovou skupinu, případně zavolají policii. Rozumným a cenově výhodným řešením je pořídit si rovnou celý komplet, který vám některé bezpečnostní agentury přivezou a nainstalují za výhodnou cenu.

_topsecurity.cz_z-kamerove systemy

Obraťte se na bezpečnostní agenturu

Někteří lidé se při výběru i instalaci zabezpečovacích systémů do domu spoléhají sami na sebe a finální řešení pak nefunguje nebo není dostatečně dobře provedené (plané poplachy pod.). Mnohem lepší je nechat tuto záležitost skutečným odborníkům, kteří vám nejen pomohou vybrat vhodné řešení, ale zároveň vám celý systém profesionálně nainstalují a vysvětlí, jak jej ovládat. Jednoznačně nejlepší volbou je kvalitní bezpečnostní agentura, u níž máte jistotu, že vám zajistí nejlepší možné zabezpečení domu s ohledem na vaše požadavky a na celkovou konstrukci vašeho domova.

Jak poznáme, která bezpečnostní agentura je opravdu profesionální?

Bezpečnostních agentur ale v Česku působí hodně – jak si mezi nimi vybrat tu správnou? Doporučujeme vybírat zejména podle těchto kritérií:

  • – zkušenosti – čím déle firma na trhu působí, tím lépe
  • celorepubliková působnost – o kvalitě může svědčit i to, že má firma hodně vlastních poboček ve více krajích ČR
  • certifikáty – kvalitní bezpečnostní agentury mají různé certifikáty kvality, např. ISO 9001, ISO 27001, OHSAS 18001 apod.
  • vlastní vývojové středisko – jen ty nejlepší firmy v tomto oboru se mohou pochlubit tím, že mají svoje vlastní technické vývojové centrum
  • – důležité jsou i dobré reference, kvalitní webová stránka, profesionální jednání atd.