venec-nahledPodzim už je v plném proudu. Počasí rapidně změnilo svůj ráz a babí léto je pro letošní rok zřejmě nenávratně pryč. To však nemění nic na tom, že i toto roční období může být krásné. Také podzim má své kouzlo, a pokud si jej chcete ještě více zpříjemnit, nezapomínejte na tu správnou podzimní výzdobu. Mnohé materiály pro výrobu stylových dekorací získáte čistě jen z přírody, která je v tomto období na ty správné prvky velice bohatá. Stačí se jen poohlédnout kolem sebe a vědět, jak s jednotlivými dary přírody naložit.

První viditelnou dekorací, jež vás a návštěvu vítá při příchodu do vašeho domu nebo bytu, je věnec, který zkrášlí každé vstupní dveře. Proto je pro vás připravili fotonávod, jak si jej snadno vyrobit. V podstatě na něj nemusíte téměř nic kupovat. Využili jsme totiž čistě přírodní materiály, jež naleznete v parku, lese, na louce nebo třeba na zahrádce. Pojďme na to.

1. krok – příprava materiálů a ozdob

dsc04381

Připravte si veškeré ozdoby a potřeby, které budete k dekorování věnce potřebovat. Nachystejte si věnec/korpus, suché listy, usušenou květy hortenzie, vřes, okrasné dýně, lýko a případně další ozdoby. Hodit se vám bude tavná pistole, kterou veškeré zdobné prvky přilepíte.

2. krok – aranžování

dsc04384

Základem je korpus. V našem případě jsme použili proutěný věnec. Jestliže jste zruční, můžete si jej uvít sami. Na ten si nahoru připevněte lýko, abyste měli o co věneček pověsit.

dsc04385

Dolů rovněž přivažte několik lýkových provázků, což věnec celkově oživí.

dsc04387

Do spodní části či kamkoliv jinam si přilepte tavnou pistolí okrasné dýně. Použili jsme ty ze zahrádky, ale můžete využít i dýně umělé. V obchodech jich je k dostání nespočet.

dsc04388

Nasbírejte si listy z přírody a nejlépe usušte. Poté je libovolně přilepte tavnou pistolí na proutěný věnec.

dsc04396

Jestliže máte na zahrádce hortenzii, opět si můžete květy usušit a využít k aranžování. Pokud květy hortenzie nemáte, vůbec nevadí. K dostání je mnoho druhů umělých květin, jež se budou na vašem věnečku krásně vyjímat. Vhodnými podzimními květinami jsou například chryzantémy. My jsme rovněž použili snítky živého vřesu a přilepili tavnou pistolí. I příroda vám nabízí další možnosti. Doneste si šípky, jeřabiny a i toto lze použít k ozdobení vašeho výtvoru.

dsc04402

Abychom věneček ještě něčím zpestřili, dodekorovali jsme jej perforovanými usušenými větvičkami v přírodní barvě. Zeptejte se třeba v květinářství nebo se podívejte na internet na nabídku sušin.

Máte hotovo. Stačí jen pár dekorací a originální ručně dělaný věneček může zdobit i vaše vstupní dveře. A přitom to nic není, že? I vy to zvládnete.

Ještě přidáváme pár fotografií v detailu:

dsc04431

dsc04432

dsc04435

4. krok – pověšení

dsc04450

Teď už vám nezbývá nic jiného, než věneček pověsit na vstupní dveře a radovat se z toho, jak jste šikovní a jak krásně zdobí váš domeček nebo byt.

Uložit