Zahradní nábytek patří zcela jistě na každou zahradu, terasu, posezení. Na zahradním nábytku trávíme krásné chvilky, kde si můžeme odpočinout, relaxovat nebo posedět u grilování. Výběr vhodného zahradního nábytku je důležitý, neboť je třeba, aby byl odolný a vydržel všechny povětrnostní vlivy. Zároveň očekáváme, že bude stále krásný tak, jak jsme si jej pořídili.

Zahradního nábytku se nabízí spousty, od židlí, křesel, lavic, stolů apod. Záleží vždy na tom, kolik prostoru máte. Dle toho je možné vybírat. Pojďme si ale představit materiály, z kterých se zahradní nábytek vyrábí. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých materiálů?

Začneme zcela jistě u dřevěného zahradního nábytku. Ten se bezpochyby hodí do každé zahrady nejvíce, neboť se jedná o přírodní materiál, který pochopitelně do přírody zapadne. Dřevěný nábytek je odolný a vydrží nepříznivé podmínky, které venku panují. Je ho však třeba vždy udržovat a impregnovat speciálními přípravky na dřevo, aby opět vypadal jako nový a udržel si původní barvu. Nabízí se v mnoha barevných mořeních. Velmi vhodnou volbou je teakový zahradní nábytek. Teakové dřevo je vysoce odolné a vyznačuje se dlouhodobou stabilitou.

Další možností je plastový nábytek. Ten už nepůsobí přirozeně jako nábytek dřevěný, je však zcela bezúdržbový. Výhodou je nízká pořizovací cena. Plastový nábytek se vyrábí obvykle v barvách bílé, zelené a hnědé.

Velmi hezky vypadá také ratanový nábytek. Spíše se vyplatí umělý ratan, který nevyžaduje tolik údržby, je odolný a vyznačuje se dlouhou životností. Vhled umělého ratanu je přirozený. Ratanový nábytek je dnes velmi moderní.

Zahradní nábytek se vyrábí také z kovu, nerezu nebo hliníku. Nábytek z těchto kovů má bezkonkurenčně nejdelší životnost, ale je poněkud těžší. V kombinaci se dřevem vypadá velmi pěkně a moderně.

Publikováno v kategorii: Zahrada