Mnoho z nás nesnáší raní vstávání, ale do práce nebo do školy přece jen vstávat musíme. Málo kdo vstane přesně v takový čas, jako potřebujeme. Naštěstí existuje skvělý pomocník, jehož zvuk sice moc rádi nemáme, protože ohlašuje, že už musíme vstávat. A protože je to budík, který vidíme a slyšíme jako první, když vstaneme, měli bychom si vybrat takový budík, který nás ráno příjemně naladí.

Nezbedné budíky

Zapomeňme na klasické budíky, když se na trhu nabízí budíky, které nás z postele zaručeně dostanou. Obyčejný nebo dokonce i radio budík je přeci nuda a není to nic zvláštního. A my chceme něco originálního nebo ne? Existují dokonce neposedné budíky, které pokud nezastavíte  ihned v zárodku, budík opustí noční stolek sám od sebe. Seskočí začne pípat, blikat, řvát, utíkat a to do té doby, než jej chytíte. Další nezbedná budík je budík s vrtulkou. Když začne zvonit, zároveň z něj vyletí vrtulka, které dolétne někde do místnosti. Budík vás zaručeně dostane z postele, neboť nepřestane zvonit, doku mu vrtuli nevrátíte.

Roztomilé budíky

Existují také milé budíky, které lze pořídit dle toho, co máme rádi. Muže potěší budíky s motorkami, auty nebo sportovními motivy. Pro ženy jsou vhodné budíky s romantickými motivy, s květinkami, srdíčky, postavičkami medvídků apod.

Retro budíky

Pro to, co mají rádi retro styl jsou k dostání budíky připomínající starý styl. Takové budíky vypadají tak, jako bychom je našli někde v truhlici na půdě.

Svítící budíky

Zajímavým budíkem je svítící budík. Místo toho, aby vydával zvuk, budí nás světelným signálem. Ten stále více zesiluje na intenzitě a budí tak nenásilně. U takového budíku lze i číst, protože světlo je intenzivní. Navíc kromě toho, že světlo zesiluje, umí tuto intenzitu také snižovat, což zase oceníme, pokud si jej zapneme, když usínáme.

Ať už jsme pro budík, který budí pomalu nebo který budí velmi evidentně, výběr je opravdu pestrý a je možné pořídit si budík originální. Budík tak bude plnit nejen funkci buzení, ale stane se také zajímavým prvkem naší ložnice.