Když je v létě horko a dusno, potíme se a neumíme se soustředit. Místnost, která je klimatizovaná nám poskytne skvělé osvěžení a komfort. Klimatizace je proto v létě velmi žádaná. Byt, kancelář nebo dům je udržován v příjemné teplotě a čas se nám zde tráví mnohem lépe. Pokud bysme si tedy chtěli pořídit klimatizaci, určitě nás budou zajímat informace týkající se pořízení tohoto zařízení. Nejprve si musíme uvědomit, zda nám bude stačit mobilní klimatice nebo tzv. dělenou klimatizaci.

Mobilní klimatizace představuje nejjednodušší klimatizační jednotku. Není třeba odborné montáže. Taková klimatizace je opatřena hadicí, která odvádí horký vzduch z klimatizované místnosti. Výhodou je rychlost a levné pořízení. Je však hlučná, což může někomu vadit. Další možností je dělená klimatice do bytu, domu nebo kanceláře. Principem je umístění jedné jednotky ven a buď jedné nebo více jednotek dovnitř. Vnitřní díl může být pověšen na zdi, pod oknem, pod parapetem, nad dveřmi, v mezistropu apod. Venkovní díl je pak namontován na fasádu nebo střechu. Takovou klimatizací lze udržovat stejnou teplotu ve více místnostech, ne jen v jedné. Výhodou je, že vzduch proudí do celé místnosti nikoli na osoby, jakož je tomu u mobilní klimatizace. Rovněž neslyšíme hluk.

Pestrou nabídku klimatizací včetně montáže nabízí firma Klima Rapid. Společnost se zabývá nejen prodejem a dodávkou klimatizací, ale také vzduchotechnikou, čističkami vzduchu a tepelnými čerpadly. Klimatizace, které nabízí jsou značky MIDEA, rovněž provádí kompletní dodávky klimatizací Daikin, Panasonic, Midea, Toshiba, Fujitsa, Mitsubishi, LG i dalších značkových zařízení. Na svých internetových stránkách nabízí spoustu užitečných informací a v případě potřeby je možné zavolat na zelenou linku 800 100 343. Součástí je e-shop, kde je možné klimatizace zakoupit.

Fotografie: www.midea.cz