Přemýšlíte nad rekonstrukcí bytu a hodláte odstranit staré umakartové jádro? Pokud bydlíte ve starém bytě nebo domě, pravděpodobně nemáte zcela rovné zdi a stropy. Jestliže tedy chystáte rekonstrukci, měli byste začít od stěn a stropů. Ideální řešení nabízí sádrokarton. Sádrokarton představuje flexibilní, levné, rychlé řešení, jak dodat vašim stěnám nový nádech. Sádrokarton se hodí i na umakartové jádro, které bude vypadat nově a moderně. Sádrokartonem můžete členit interiér na jednotlivé místnosti, rovněž z něj můžete vytvořit police nebo sádrokartonové doplňky.

Sádrokarton má spoustu výhod. Je levný, přizpůsobivý, pracuje se s ním snadno a bez větší námahy a nepořádku vytvoříte krásný interiér. Rovněž je velkým plusem tvarování. Můžete jej upravit do jakýchkoliv rozměrů, tvarů, vytvořit v něm otvor apod. Sádrokarton je spolehlivý, ať už obkládáte strop, stěny, tvoříte sádrokartonové příčky atd. Je pevný, odolný, lehký a vyniká dlouhou životností. Při rekonstrukci se vám budou hodit sádrokartonové desky, které se pak aplikují např. na stěnu. Stěny jsou hladké a rovné, lze je pak bez problémů malovat barvami a celkový efekt bude úžasný. Existuje několik typů sádrokartonových desek, od akustických, protihlukových, protipožárních, impregnovaných apod.

Rekonstrukce s použitím sádrokartonu je velice snadná a rychlá. Interiéru bytu nebo domu sádrokarton dodá na modernosti. Mimo jiné tvoří sádrokarton také tepelnou, zvukově izolační a protipožární funkci. Pokud nechcete rekonstrukci zbytečně protahovat a mít ji hotovou, co nejdřív, sádrokarton je správnou volbou. Sádrokarton lze sehnat obvykle ve stavebninám. Sádrokartonové desky jsou k dostání také na internetu. Stavebniny zabývající se prodejem stavebního materiálu nabízí sortiment od kvalitních výrobců, jako je Baumit, Velux, Mirelon, Cetris, Den Braven a další výrobky renomovaných značek. Mnohé stavebniny prodávající svůj sortiment skrze internet nabízí dovoz zboží až k vám domů. Vy si tedy sádrokarton objednáte a dopravce vám jej přiveze až k domu.

Není nad čím přemýšlet. Pokud hodláte rekonstrukci realizovat, nezapomeňte si nakoupit sádrokartonové desky.