Obývací pokoj tvoří velmi významnou místnost v celém interiéru. Mnohdy představuje střed bytu či domu, kde se sházíte při nejrůznějších příležitostech a jako rodina zde trávíte společné chvilky. Právě přemýšlíte o zařízení obývacího pokoje zcela novým nábytkem nebo se stěhujete do nového a potřebujete jej zařídit? Jestliže se tedy chystáte do rekonstrukce či budete obývací pokoj nově zařizovat, velký důraz byste měli klást nábytku. Obývací pokoje slouží hlavně k trávení volného času, ať už odpočinkem nebo díváním se na televizi apod. Proto hraje nábytek podstatnou roli, je třeba zde mít vše potřebné, abyste se zde cítili útulně, dobře a mohli si užívat krásné chvíle.

Dříve byly součástí každého obývacího pokoje velké obývací stěny téměř přes celou plochu obývacího pokoje. Již se však doba zcela změnila a trendy spíše přejí minimalistického nábytku. Stačí pár skříněk, polic apod. Nejlepší varianta je, když si obývací stěnu můžete sestavit dle vašeho vkusu. Jde o to, že si pořídíte flexibilní obývací stěnu, kdy si nábytek sestavíte tak, že využijete jen ty skříňky, které využijete. Obývací stěna se tak sestává ze samostatných dílů a můžete si tak vytvořit obývací pokoj na míru. Rovněž je možné pořídit nábytek v různých odstínech. Velmi moderní je např. bílý nábytek nebo naopak velmi tmavý. K obývací stěně pak jen stačí nakoupit sedací soupravu, konferenční stůl a televizi. Ta by v obývacím pokoji zřejmě chybět neměla.

Nábytek do obývacího pokoje je možné sehnat v různých stylech. Pokud upřednostňujete moderní a designový nábytek pořiďte si spíše jednoduchou obývací stěnu. Ideální jsou nízké skříňky, na než umístíte televizi. Po stranách pak umístěte police na dekorace. Ve stejném stylu by měla být i sedací souprava a konferenční stolek. Jedině tak dotvoříte moderní celkový efekt. Jestliže jste zastánci klasického stylu, pro vás bude ideální rustikální nábytek. Takový nábytek vytváří nádech starých časů. Každý kus rustikálního nábytku je sám o sobě originál a vypadá velmi efektně a stylově.

Při zařizování obývacího pokoje myslete na to, že není důležité mít v obývacím pokoji ten nejmodernější a nejdesignovější nábytek. Důležité je, abyste se v obývacím pokoji cítili dobře a že jste doma ve svém. Proto si řiďte hlavně svých vkusem. V dnešní době je jedna velká výhoda. Sortiment nábytku je tak široký, že si každý vyberete takový, který se mu líbí.

Fotografie: www.nabytek-aldo.cz