Snad nenajdeme domácnost, kde by nepoužívali plyn nebo elektřinu. Tyto energii jsou k dnešnímu životu tak potřebné, avšak je neúnosné, jak stále stoupá jejich cena. Chytáte se za hlavu vždy, když vám přijde vyúčtování za plyn či elektřinu? Platíte moc a přáli byste si platit méně? Možná ani sami nevíte, že je to možné. Záleží totiž na tom, od které společnosti energii odebíráte. Ceny energie totiž nejsou jednotné a každá společnost poskytující el. energii a plyn má své ceny.

Kde se dozvím, jak mít levnější plyn a elektřinu?

Na internetu existuje perfektní online srovnávač nabídek spousty dodavatelů energií. Skrze tento portál můžete zjistit ceny elektřiny a plynu 2012. Jde o to, že si můžete vybrat toho nejlepšího a nejvýhodnějšího dodavatele právě pro vás a ušetřit tak několik tisíc korun každý rok. Srovnávač zobrazuje vždy akční ceny elektrické energie a ceny plynu. Ceny, které získáte jsou tedy aktuální a nejnižší na trhu. Právě prostřednictvím srovnávače je výhodné vybrat si svého dodavatele energie. Srovnávač totiž nemá takové provozní náklady, nepotřebuje kamenné pobočky, ani mnoho pracovníků, tudíž si může dovolit nabízet vždy nejvýhodnější ceny. Srovnání cen je nezávislé, nikdo vás nebude do ničeho nutit, záleží na vás zda nabídky využijete.

Jak zjistím nejvýhodnější nabídku?

Nejvýhodnější nabídky zjistíte pomocí online kalkulačky. Práce s touto kalkulačkou je jednoduchá. Stačí pouze vyplnit základní informace o vás a vaší spotřebě plynu a elektrické energie. Pokud tyto informace nevíte, můžete je vyčíst z vyúčtování domácnosti, což je nejideálnější. Během minutky se vám zobrazí všechny nabídky a ceny elektřiny 2012 a ceny plynu 2012, které odpovídají vašim zadaným údajům. Jestliže vás nějaká nabídka osloví a vy byste rádi platili méně, můžete o ní zažádat přímo prostřednictvím srovnávače. Telefonicky vás kontaktuje pracovník technické podpory, se kterým uzavřete smlouvu. Ještě tentýž den vám bude smlouva na levnější plyn či elektřinu odeslána poštou.

Neodkládejte své rozhodnutí udělat něco pro to, abyste platili méně. Udělejte to již nyní a navštivte online srovnávač cen elektřiny a plynu. Změnit dodavatele energie s cílem snížit platby za dodávky energie je vaše právo, které chrání i Business info.

Fotografie: www.topsrovnani.cz