Už vás doslova rozčilují stále stoupají ceny energií, ať je to plyn nebo třeba elektřina? Je pro vás finančně náročné vytopit váš dům? Hledáte řešení, které vám pomůže snížit náklady na vytápění? Úsporným zdrojem tepla se pro vás může stát tepelné čerpadlo. Tepelná čerpadla se podílí na ekologickém a zejména ekonomickém vytápění již mnoho domů a jiných staveb.

Výhody tepelných čerpadel

Tepelná čerpadla jsou zařízení, která získávají tepelnou energii z okolního prostředí. Odčerpávají ji z vody, vzduchu nebo země a transformují tuto energii na teplo, kterým pak lze topit jakoukoli stavbu. Díky tomu, že tepelná čerpadla teplo nevytváří, ale teplo přeměňují, dochází k úspoře. Proto se řadí k nejlevnějším způsobům vytápění. Samozřejmě i z pohledu ekologie je tento typ vytápění šetrný a ohleduplný vůči životnímu prostředí. Navíc jsou tepelná čerpadla schopna získat mnohem více tepla, než kolik získáte topením v klasickém kotli. Tepelným čerpadlem je možné nejen topit prostor, ale také ohřívat vodu nebo třeba ohřívat vodu ve vašem bazénu. Lze ho využít také ke klimatizaci.

Typy tepelných čerpadel

Na trhu existuje několik typů tepelných čerpadel a je tedy třeba zvážit, která varianta je pro vás ideální. Nejvíce využívaná jsou u nás tepelná čerpadla vzduch-voda. Především díky klimatickým podmínkám. Mezi další typy patří země-voda, voda-voda, vzduch-vzduch. První slovo z názvu typu čerpadla informuje o tom, z jakého prostředí se teplo odebírá a druhé pak říká kam se teplo předává. Úplně nejlepší je poradit se o druhu tepelného čerpadla s odborníkem. Ten totiž zhodnotí, která možnost je pro vás nejvhodnější. Ne každé tepelné čerpadlo vám totiž bude produkovat dostatek tepla a záleží na tom, jaké prostředí se nachází u vašeho domu.

Tepelná čerpadla od Klima Rapid

Odborníkem na tepelná čerpadla je společnost Klima Rapid. V jejich nabídce najdete velice kvalitní tepelná čerpadla Daikin, Sanyo nebo Panasonic. Jestliže si zakoupíte tepelné čerpadlo u Klima Rapid, všechna jsou v souladu s podmínkami k získání dotace Zelená úsporám. Společnost poskytuje taktéž veškeré doprovodné služby v souvislosti s tepelnými čerpadly. Tepelná čerpadla můžete zakoupit on-line v internetovém obchodě http://obchod.klimarapid.cz/. Jestliže se chcete dozvědět více informací o tepelných čerpadlech apod., navštivte web http://www.klimarapid.cz/ nebo využijte zelenou linku 800 100 343.