Postavili jste si dům a na řadu přicházejí obklady? Chcete rekonstruovat svou koupelnu? Obklady a dlažby patří mezi oblíbený povrchový materiál. V interiérech i exteriérech najdou mnohé uplatnění. Do vnitřních prostor se hodí zejména do chodeb, hal, do kuchyně a především do koupelny. Dlažbu můžete mít jako podlahovou krytinu ve všech místnostech a ve spojení se podlahovým topením tvoří velmi moderní a designový prvek interiéru.

Výběr obkladů a dlažby

Mezi hlavní kritéria při výběru obkladů a dlažeb patří vytříbený design, materiál, rozměry, kvalita, povrchová úprava, odolnost a další charakteristiky. Každý obklad či dlažba se vyznačuje jinými vlastnostmi a je třeba je zohlednit při vybírání do konkrétního prostoru. Záleží zda si budete pořizovat obklady a dlažbu do koupelny nebo třeba na terasu. Lze jimi vytvořit určitou atmosféru.Velkoformátové obklady prostor sjednotí a zvětší. Mozaikové obklady pak dodají interiéru hravost a důvtip. Obrovskou výhodou je dnes pestrá škála nabízených obkladů a dlažeb. Je možné si zakoupit různé rozměry, barvy, imitace jiných materiálů, vzorů apod. Širokou nabídku obkladů a dlažeb nabízí společnost Kerabel s.r.o. Zde můžete pořídit obklady a dlažby různých velikostí a formátu od nejmenších 2×2 cm, až po formáty 120×60 cm.

Obklady do koupelny

Obklady do koupelny představují nejvýznamnější součást této místnosti. Jejich funkce je nejen ochranná, kdy prostor chrání před důsledky působení vody, ale představují především designový prvek. Obklady totiž koupelně dodají šmrnc, půvab a osobitou atmosféru. Velice moderní jsou dnes barvy, jako je černá, červená, oranžová, fialová, zelená, růžová, modrá. Vůbec se nebojte výraznějších odstínů a netradičních kombinací barev, např. černá s červenou, oranžová se zelenou atd. Nádherně vypadá mozaika i velkoformátové obklady. Trendové jsou taktéž přírodní motivy.

Obklady do kuchyně

Stejně jako obklady do koupelny i obklady do kuchyně dodávají kuchyňské lince určitý styl. Tvoří bezpochyby významný prvek kuchyně. Výběr obkladů do koupelny závisí taktéž na tom, jakou máte kuchyňkou linku. Důležitá je barva místnosti, linky i kuchyňských spotřebičů. Taktéž je třeba přihlédnout k prostoru, jinak vypadá mozaika, jinak klasické obklady. Je tedy třeba sladit obklady se zbytkem interiéru.

Zdroj fotografie: obklady-a-dlazba.cz