Na zahradách často stojí mnoho dřevěných staveb, ať už je to pergola, přístřešek pro auto, zahradní domek, chatka, dětské hřiště nebo třeba plot. Při stavbě je vždy potřeba myslet na to, aby konstrukce i základy byly pevné. V případě, že se hodláte postavit např. pergolu, dbejte na to, aby byla pergola stabilní a bezpečná. Jistě si přejete, aby vám sloužila mnoho let. Z tohoto pohledu je velice důležité ukotvení. Jisté a pevné základy tvoří bezpochyby základ.

Lepší je kotvení pomocí kotvících prvků

Nosné prvky každé stavby musí být pevně spojené s podkladem. Pergolové sloupky je dobré uchytit k podkladu pomocí kování. Kdysi se dřevěné sloupky betonovaly přímo do země, avšak tento způsob není nikterak efektivní. Zabere vám spoustu času kopáním děr a samotným betonováním. Mnohem lepší variantu představují kotvící prvky. Jsou pozinkované, takže velice odolné. Stojky uchytíte k základu bez rizika, přičemž dřevo nebude v přímém kontaktu se zeminou a prodlužuje se jeho životnost. Ať už máte jakýkoliv podklad, jsou k dostání různé typy kování určené např. na travnatý povrch, či do betonu.

Zemní vruty – nejrychlejší způsob kování

Novinku v kování představují zemní vruty. Jedná se o nejrychlejší, moderní a velice stabilní formu ukotvení staveb a prvků k zemi. Hodí se do jakéhokoliv terénu, aniž byste museli provádět výkopové práce a betonovat. Jsou skvělou alternativou ke klasickým typům kotvení dřevěných konstrukcí a pergol.  Zemní vruty jsou žárově zinkovány a jsou tedy velice odolné a nekorodují. Obstojí v jakémkoliv terénu díky speciálně tvarované špičce a to bez snížení nosnosti nebo stability kotvení. Je možné si vybrat různou velikost a typ zemního vrutu v závislosti na tom, pro jakou stavbu je chcete použít. Velice odolný a kvalitní je např. zemní vrut Krinner.

Výhody zemních vrutů

Zemní vruty vám umožní vybudovat základy během pár minut. Práce s nimi je velice snadná a bez námahy je možná přesná instalace. Okamžitě je můžete zatížit a jsou bezúdržbové. Zemní vrut je výrazně cenově výhodnější, než běžné základy. Ušetří váš čas, neboť nepotřebujete kopat, ani betonovat. Jsou stabilní, pevné a odolné proti povětrnostním vlivům. Výhodou je taktéž velice rychlá a jednoduchá demontáž. Vyzkoušejte sami, jak jsou zemní vruty perfektní.

Zdroj fotografie: vladeko.cz

Publikováno v kategorii: Zahrada