Výběr matrace představuje důležitý krok. Právě matrace ovlivňuje to, s jakou náladou a rozpoložením se ráno probudíte. Nevhodná matrace totiž může způsobit nejen to, že ráno vstanete s pocitem, jako byste se vůbec nevyspali, ale může být důsledkem různých zdravotních problémů. Aby vás nebolela záda, v noci jste spali klidně a byli jste během dnes svěží, je třeba se poohlédnout po nové kvalitnější a pro vás vhodnější matraci.

Jak složitý je výběr matrace?

Na našem trhu existuje obrovské množství nejrůznějších matrací. O to je vybírání matrace těžší. Jen málokdo se vyzná v nabídce veškerých firem, které se prodejem matrací zabývají. Rozdíl mezi matracemi je tvořen převážně materiálem, tuhostí, rozměry a každopádně také cenou. S rozměry jistě takový problém nebude. Jednoduše se dá přeměřit vaše postel a následně vybrat příslušnou velikost. Co se týče tuhosti, uvádí se, že čím více vážíte, tím tvrdší by měla být matrace. Výběr matrace jistě ovlivňuje také cena. Ze je na místě si stanovit strop a dle toho pak vybírat danou matraci. Složitější je určitě rozhodování o výběru materiálu. Ten hraje jednu z nejdůležitějších rolí. Typů matrací je několik. Mezi nejzákladnější patří taštičkové, polyuretanové pružinové, ze studené pěny, dále se pak můžete setkat s matracemi latexovými a gelovými, kombinací materiálu apod.

Jak vybrat matraci velice snadno?

Jak už bylo řečeno, vybírání matrace není zrovna jednoduché. Úplně ideální je, když se poradíte s někým, kdo se v matracích velice dobře orientuje a kdo vám vybere matraci přesně pro vás. Na koho se tedy obrátit? Nyní už nemusíte docházet do obchodů a radit se s prodejci, můžete využít poradnu, jak vybrat matraci, na internetu. Dr.Sleep a Dr.Spánek jsou k dispozici právě na internetu a celý výběr matrace je tedy interaktivní a jednoduchý. Zde zadáte vaši výšku, váhu a zvolíte si atributy matrace. Následně se můžete těšit na doporučení takové matrace, která splní vaše očekávání a bude odpovídat přesně vám. Danou matraci si pak můžete otestovat v některé z poboček Dr.Sleep.