Téměř v každé domácnosti je ne jeden automobil. Kde ho však zaparkovat? Parkování na ulici není úplně ideálním místem, ani ve velkých městech, ale také na vesnicích. Zejména právě ve městech je problém najít místo, kde nechat vůz přes noc. Zároveň není vůbec pod dohledem. Proto, ač to není vždy možné, začleňte do svých plánů také garáž, ne-li pro dva vozy. Garáž má bezesporu své výhody. Nejen, že už nebudete muset řešit, kde automobil zaparkujete, ale navíc si jej garážovými vraty ochráníte před před krádeží i vlivy počasí.

Myslete na garážová vrata

Proto při stavbě garáže, i v případě, že již máte garáž postavenou, myslete na garážová vrata. Výběr těch správných garážových vrat není rozdhoně snadný. Je třeba si nejdřív rozmyslet, zda budete mít garáž součástí domu či půjde o samostatně stojící objekt. To je totiž rozhodující pro výběr garážových vrat. Na našem trhu jsou k dostání garážová vrata rolovací, křídlová, výklopná a sekční garážová vrata.

Sekční garážová vrata

Často používaná jsou sekční vrata, neboť zabírají minimum prostoru. Mohou se otevírat ke stropu si do boku. Otevírání je založeno a na principu výsuvu. Tato garážová vrata jsou ideální do všech garáží, protože můžete využít celý prostor garáže, tak i místo před samotnou garáží. Sekční garážová vrata jsou velice praktická, nehlučná, bezpečná, odolná, pevná a mají vynikající tepelné a izolační vlastnosti. K většímu komfortu pak přispěje ovládání na elektrický pohon.

Rolovací garážová vrata

Do menších garáží můžete využít vrata rolovací, která rovněž šetří prostor uvnitř garáže i před ní. Tato vrata však nejsou kvalitní po izolační a tepelné stránce, jsou vhodnější spíše do garáží, které stojí samostatně. Rovněž se dají ovládat dálkově, tak třeba vypínačem.

Výklopná a křídlová garážová vrata

Výklopná a křídlová vrata mají velmi dlouhou životnost. Dají se otevírat i manuálně, případně i elektronicky. Nevýhodou je však to, že musíte mít dostatek místa před garáž protože se otevírají do tohoto prostoru. V případě, že máte garáž umístěnou blízko chodníku, může tak dojít k ohrožení chodců.

Je samozřejmě na vás, jaká garážová vrata zvolíte, avšak je dobré se vždy před nákupem informovat, jaké máte možnosti a vybírat pečlivě. Garážová vrata jsou rozhodně investicí a ta by se neměla podcenit. Z pohledu praktičnosti, i po designové stránce, jsou rozhodně nejlepší garážová vrata s výsunem ke stropu. S těmito vraty budete jistě spokojení a zároveň mohou být velice zajímavým exteriérovým doplňkem vašeho domu a zahrady.