I když ještě není konec léta a my se těšíme z pěkného, teplého počasí, podzim se pomalu blíží. A ti z vás, co vlastní zahrádku, ji musí na podzim zazimovat. Právě podzimní období je z pohledu zahradnických prací velice důležitý. To, jak o zahrádku budete pečovat právě na podzim, se ukáže na jaře. Proto si naplánujte jednotlivé činnosti. Určitě se nesnažte vše stihnout za jeden víkend. Dopřejte si čas a zahrádku připravujte na zimu postupně.

Co je třeba udělat?

V září je již patrný nástup podzimu a využijte některého z pěkných dnů a vysaďte cibuloviny, jako jsou tulipány, hyacinty, narcisy apod., které pokvetou na počátku jara a jsou prvními posly jarního období. Je ideální doba také pro výsadbu a přesazování jehličnanů či stále zelených listnatých dřevin Rovněž je nutné sklidit nemrazuvzdorné hlíznaté rostliny. Mečíky, jiřiny a další uložte do tmavých a suchých prostor, kde je nezasáhnou mrazy. Péči věnujte i trávníku. Použijte ostré nože vaší sekačky a trávu posekejte. Třeba si sekání letos už moc neužijete. Odstraňte mechy a starou, suchou trávu. Hodit se vám bude rotavátor, který poskytne vašemu trávníku kvalitní péči. Dokoupit můžete vhodné příslušenství a využít jej můžete jako kypřič půdy, vyčesávač a provzdušňovač trávníku. Před zimou, zhruba někdy během října, zazimujte ovocné stromy, skleník i pařeniště. Zbavte se zahradního odpadu. Použijte na něj štěpkovač zahradního odpadu. Po sklizni veškerého ovoce a zeleniny, připravte půdu na zimu. Nezapomeňte na hnojení.

ČTĚTE TAKÉ: Jak zazimovat venkovní bazén?

Zahradní technika šetří čas

Aby vám šla práce na zahradě od ruky, je dobré si pořídit potřebné stroje, přístroje a nářadí. Zahradní technika vám ušetří spoustu času a navíc právě na podzim narazíte na mnoho slev. Některé internetové obchody nabízí velice kvalitní zahradní techniku za akční ceny. Špičkovou kvalitu představuje zahradní technika Honda. Má ve své nabídce motorové sekačky, traktory, křovinořezy, rotavátory, ručně nesené stroje a další potřebné pomocníky pro vaší zahrádku.

Zdroj fotografie: hondastroje.cz

Publikováno v kategorii: Zahrada