Záclony a závěsy patří již několik let mezi atraktivní textilní dekorace, které dotvářejí atmosféru v každé místnosti. Jsou k dostání v mnoha krásných barvách, se vzory, motivy apod. Jejich využíti je nejen estetické, ale i praktické, protože třeba závěsy lze využít jako stínící prostředek. V mnohých moderních interiérech již nemusíme vídat záclony, ale trend závěsů se v poslední době vrací. K zavěšení záclon a závěsů slouží garnýže a záclonové tyče, které dodají oknům i interiéru ten správný šmrnc. Jestliže tedy postrádá váš byt pěkný doplněk, garnýž a záclonová tyč dokáží dodekorovat každé okno.

Moderní garnýže

Dnešní garnýže mají naprosto jinou podobu, než tomu bylo kdysi. Mohou být sice nenápadné, ale stejně tak výrazné a vysoce dekorativní. Klasickou garnýž si můžeme představit jako záclonovou tyč, na kterou se pomocí kroužků pověsí záclona nebo závěs. Garnýže mohou mít také přední čelo s kolejničkami. Jedná se o tzv. kolejničkové garnýže. Kolejničky mohou být jedna, dvě nebo i tři za sebou. Na ty se věší záclony a závěsy. Pohybliví jezdci pak umožňují tichou manipulaci s textilií. Díky garnýžím můžete mít pověšenou jak záclonu, tak závěsy a libovolně je zatáhnout.

Výběr garnýží a záclonových tyčí

Nabídka garnýží a záclonových tyčí je velice široká. Na výběr máte z velmi široké škály barev, stylů, materiálů, koncovek, háčků a úchytů. Liší se samozřejmě i kvalitou a cenou. Pokud se zaměříme na materiál, garnýže mohou být zhotoveny ze dřeva, plastu, hliníku či kovu. Moderna si žádá zpravidla kov a lesklé povrchy. Pokud však máte interiér laděn spíše do rustikálního stylu, určitě pro vaše okna budou vhodnější dřevěné garnýže v přírodních barvách. Nesmíme zapomenout také na koncovky, které u záclonových tyčí hrají velkou roli, neboť jsou tím největším designovým prvkem.

Kvalitní kovové garnýže a tyče

Jestliže si chcete do svého bytu pořídit opravdovou kvalitu vsaďte na garnýže od firmy Bojanek. Seženete je v e-shopu garnyzekovove.cz. Zaměřuje se na záclonové tyče a kovové garnýže. Nabízí jedinečnou možnost a to sestavení vlastní garnýže. Tak se vám otevírá prostor pro fantazii a vy si tak můžete sestavit garnýž či záclonovou tyč, která bude přesně ladit s vaším interiérem. Vybírat můžete z mnoho efektů, jako je mosaz, stříbro, zlato, měď a další. Garnýže jsou pokované, takže vám dlouho vydrží a to až 30 let. Garnýže je možné zvolit hranaté, klasické, extravagantní, lankové, vitrážky, dětské apod.

typ Brodway
typ Diamond
typ Bronx