Každá rodina spotřebuje mnoho energie nejen na vytápění, ale také na ohřev vody, při vaření, svícení, provozu klimatizace, venkovního bazénu apod. Ceny energií bohužel stále stoupají, což vaše peněženka pocítí i při běžném provozu. Mnozí topí tuhými palivy, jenže tenhle způsob vytápění není zrovna ekologický. Vyjde vás sice o něco levněji, než vytápění plynem či elektrickou energií, ale až tak moc neušetříte. Moderní domácnost by tedy měla hledat způsob, jak ušetřit na energiích a přitom myslet na životní prostředí.

Solární vytápění

Jedním z nejekologičtějších způsobů, jak získávat energii, je využití slunce. Energie ze slunce nic nestojí a prakticky je nevyčerpatelná a každopádně představuje i záruku do budoucna. Za pomocí současných technologií je možné vyrábět solární panely, nebo-li kolektory, které vám zajistí teplo a elektřinu za cenu, jež je dostupná pro každou domácnost. Solární panel je nástroj, který efektivně zpracuje sluneční paprsky a mění ji v požadovanou energii. Solární vytápění je maximálně šetrné vůči životnímu prostředí, není hlučné a nikterak nikoho neobtěžuje. Návratnost investice je rychlá a zařízení má dlouhou životnost. I jejich umístěn nevyžaduje žádné zásahy do vašeho domu, jelikož se solární panely zpravidla umísťují na střechu či na fasádu, takže jsou vhodné jak pro novostavby, tak starší domy.

Vyplatí se pořízení solárního systému?

Odpověď je zcela jasná. Ano, vyplatí. Solární vytápění Praha vám zajistí dostatek světla, tepla, ohřeje vodu, vyhřeje bazén, využít energii můžete i k provozu klimatizace. Odborníci se shodují na tom, že i když jsou počáteční investice vyšší, po několika letech se vám vrátí, odhadem po 5 až 6 letech. Navíc je možné do konce roku 2012 zažádat o dotace, jelikož je tento způsob získávání energie podporován vládou v rámci programu „Zelená úsporám“. Tím můžete snížit objem finančních prostředků, které je třeba na pořízení solárních panelů vynaložit. Momentálně je možné na ohřevu vody ušetřit až 60 %, na vytápění 30 %, přičemž neustálý vývoj v oboru je příslibem do budoucna, kdy bude snad možné ze sluneční energie vytěžit ještě více.

Více informací o solárním vytápění naleznete na www.solarni-vytapeni.eu, kde je možné i objednat realizaci solárních systémů.