Mnoho lidí je přesvědčeno o tom, že nemůže dojít k situaci, kdy přijdou domů a zjistí, že byli vykradeni. Určitě si i vy možná říkáte, že proč by měli zloději zálusk právě na váš dům nebo byt? Vždyť v něm nic tak cenného nemáte? Ale máte! Zloději mohou ukrást cokoli – televizi, počítač, mobil, šperky, dokonce i třeba oblečení. Vše se dá totiž zpeněžit a má určitou hodnotu. Myslete tedy na to, že je potřeba chránit váš majetek.

Zloději vniknou nejčastěji dveřmi

Přes 90 % vloupání je vykonáno dveřmi. V mnoha bytech a domech totiž majitelé do nákupu vchodových dveří nikterak neinvestují. Již na první pohled však lze rozeznat bezpečnostní dveře od těch naprosto obyčejných, nekvalitních, bez pořádného kování apod. Takové dveře pak nejsou pro zloděje velkou překážkou. Uvědomili jste si, že i ty vaše nejsou zrovna bezpečné? Už jen samotný pojem domov, by měl být symbolem pro bezpečí.

ČTĚTE TAKÉ: Správné pojištění domácnosti je k nezaplacení

Základ tvoří bezpečnostní dveře

Standardním vybavením každého domu nebo bytu by měly být bezpečnostní dveře. Ty by měly ve spojení s kvalitními zárubněmi znemožnit vniknutí neoprávněným osobám. A pokud se přece jen stane, pojišťovna vám nahradí škody, pokud je byt či dům účinně zajištěn. Náklady na pořízení bezpečnostních dveří však nejsou nikterak vysoké. V řadě panelových domů jsou zabudovány kovové zárubně, do kterých lze bez problémů namontovat bezpečnostní dveře s více zamykacími body. A tyto prvky pak snáze odolají silám, jež chtějí do bytu vniknout. Dle evropských norem rozlišujeme šest tříd bezpečnosti dveří. Do bytů a domů se nejvíce používají dveře, které spadají do bezpečnostní kategorie tři a čtyři.

Kde pořídit bezpečnostní dveře?

Tyto bezpečnostní třídy vchodových dveří vyrábí společnost Next na svých vlastních výrobních linkách. Bezpečnostní dveře splňují vysoké požadavky na zvukovou a tepelnou izolaci. Navíc jsou i jako protipožární dveře, které odolají požáru. Výhodou je široká paleta povrchových úprav, barev a designu, ze kterých můžete mít vchodové dveře vyrobeny. Nabízí např. laminát, dýhu, masivní dřevo a další. Výroba vždy probíhá na míru, tudíž lze dveře maximálně přizpůsobit vašim požadavkům. Samozřejmostí je řada kvalitních a bezpečnostních prvků, které dveře obsahují, jež jsou podloženy bezpečnostními certifikáty a kontrolami.

Jak dále chránit bezpečnost rodiny i majetku?

Kromě pořízení bezpečnostních dveří, můžete dále u firmy Next objednat elektronické zabezpečení, např. alarmy do bytů a domů, kontrolu vstupu, kamerový systém nebo protipožární signalizace. Tyto prvky ještě více zajistí, aby byl váš majetek chráněn proti násilnému vniknutí. A také proti požáru, protože v každé domácnosti se nachází mnoho potenciálních zdrojů vzniku požáru.

Zdroj fotografií: next.cz