Taky si čas od času vzpomenete na doby, kdy jste byli dítětem a vše kolem vás bylo tak jednoduché, bezstarostné a kouzelné? Dětský svět je vždy lepší, než ten dospělácký. Děti vše vnímají jinak, svým způsobem a nic neřeší. Nemají starosti a svět dospělých se jim zdá mnohdy nepochopitelný. Raději si žijí v tom svém, který jim však z velké části tvoříme právě my. Aby mohlo dítě spokojeně vyrůstat, i ono potřebuje bezpečné zázemí a milující rodinu. Musíte mu poskytnout prostor, který bude rájem pouze pro vaše dítě a kde si vytvoří potřebné soukromí, kde si budou hrát, dovádět a trávit svůj volný čas.

Z každého dětské pokoje by měla vyzařovat hravost, štěstí a optimistická nálada. Určitě je na pravém místě si nechat při zařizování dětského pokoje záležet na všem, co do něj budete chtít pořídit. Ať už je to dětský nábytek, podlaha, matrace, dětská židle, dekorace a další. Popusťte uzdu své fantazie a vytvořte své ratolesti pokojíček jako z pohádky. A když zapojíte i samotnou dcerku nebo syna, je to ideální kombinace, neboť i názor vašeho dítěte je důležitý. Přece jen zde nebudete bydlet vy, ale vaše dítko a to je třeba zohlednit. Bude si zde hrát, psát úkoly do školy, spát atd. Vyberte tedy spolu barvy, dekorace. Klidně něco pěkného namalujte na zeď.

ČTĚTE TAKÉ: Dětský pokoj aneb kouzelný svět vašich dětí

Nábytek do dětského pokoje by měl být v každém případě zdravotně nezávadný a měl by zohlednit to, že bude dítě v pokoji vyrůstat a měl by tedy růst s ním. Důležitý je výběr materiálu, za ten nejkvalitnější lze považovat v každém případě dětský nábytek z masivu. Můžete sáhnout po sestavě dětského nábytku, který zahrnuje postel, šatní skříň, stůl apod. a je obohacen o řadu dalších hracích prvků, jako je třeba skluzavka.

Pro inspiraci, jak byste mohli zařídit dětský pokojíček tomu vašemu miláčkovi, vám přinášíme několik ukázek, kde můžete vidět moderní dětské pokoje, jak pro holčičky, kluky, tak společné.

dětské pokoje Ferda
dětské pokoje Miki
dětské pokoje Nový Klasik
dětské pokoje Kalimero

Dětské pokoje na fotografiích jsou z kolekce společnosti Montero, která se zabývá výrobou českého značkového nábytku. Nabízí širokou materiálovou a barevnou škálu dětských pokojů, jež jsou vhodné pro děti i studenty. Pokud se chcete přesvědčit o kvalitách výroby, navštivte internetové stránky Montero.cz nebo Velkou prodejnu Průhovnice – Čestlice naproti Aquaparku.