V poslední době se k nám dostává trend mobilních domů a stále častěji je můžeme vídávat i v našich českých krajích a ne pouze v zahraničí. Pod tímto pojmem si někteří z vás představí malý pojízdný domeček, který lze přemisťovat a slouží zejména třeba k rekreaci. Jako trvalé bydlení by mnozí z nás o takové variantě zřejmě neuvažovali. Ale dnešní podoba mobilních domů, jinak řečeno také mobilheimů, je vhodná i pro celoroční užívání a dokonce nabízí velice slušný komfort. Možná ani netušíte, co vše takový mobilní domeček nabízí a kolik je v něm prostoru. Pojďme si tedy představit blíže mobilní domy společnosti Bivak Homes.

Mobilheim jako celoroční nízkonákladové bydlení

Nežádoucím faktem, se kterým se nic moc dělat nedá, jsou zvyšující se ceny za energie. Každý se tedy snaží nějakým způsobem ušetřit. A právě mobilní domy představují nízkonákladové bydlení. Jsou skvělou alternativou za nemovitosti menších rozměrů. Výbava mobilheimů je plně srovnatelná s běžnými byty. Plnohodnotně je lze využívat po celý rok, vypadají jako malý domeček nebo chata. Ceny takové varianty bydlení, ať už přechodně, rekreačně, tak celoročně, se pohybují přibližně od od 350 000 Kč do cca 1 500 000 Kč.

Možnosti využití mobilních domů

Mobilní domy lze využívat k několika účelům. Jak už bylo zmíněno, lze v nich bydlet. Oblíbené jsou zejména jako rekreační objekt nebo zahradní chatka. Toužíte-li o víkendu nebo kdykoli, kdy bude panovat teplé počasí, vyrazit do přírody, na čerstvý vzduch a trávit tak čas ve svém? Pak je právě mobilní dům ideální a také levnější, než-li třeba nákup chaty či stavba nové. Mobilheimy jsou vhodné do kempů a rekreačních objektů. Využít je lze při stavbě domu, ubytování na svém pozemku pro přátele nebo jako nouzové ubytování. A koneckonců také k bydlení jako takovém.

Technické údaje mobilních domků a vybavení

Mobilní domy se dováží ze západních zemí a to buď použité nebo zcela nové. 95% prodeje v ČR tvoří domy použité, zejména kvůli nízké ceně.  Dispozice starších i nových domů mohou být od 1+kk, 2+kk, 3+kk, až po 4+kk. V ČR se nejběžněji prodávají mobilní domy o rozměrech 9 x 3 m. Vyrábějí se i v délce 15 m a šířce do 4 m. Základ mobilheimu tvoří ocelový podvozek s kolečky. Disponuje dále výsuvnými podpěrami a odnímatelnou ojí, na než je připevněna dřevěná konstrukce domu. Pro umístění mobilheimu není vyžadováno stavební povolení. Samozřejmosti jsou rozvody elektřiny, vody, odpadu a topení. Interiér mobilheimu je vybaven zátěžovými koberci, PVC nebo plovoucí podlahou. A co možná nevíte? Mobilní domy Bivak Homes jsou včetně následujícího vybavení. Obývací pokoj má sedací soupravu, jídelní kout, poličky a krb. V kuchyni je kuchyňská linka, dřez, plynový sporák s grilem a lednice. Ložnice mohou být dvě. V jedné je dvoujlůžko, v druhé jedna postel nebo patrová, dále pak skříně a úložné prostory. A nechybí ani koupelna s umyvadlem, sprchovým koutem a WC.

 

obývací pokoj

 

kuchyně
ložnice
koupelna

Mobilní domy je možné zateplit

Společnost Bivak Homes nabízí kromě samotných mobilních domů, jak nových, tak starších, také zateplení. Pro mnohé zákazníky je zajímavá koupě staršího mobilního domu, zvláště pak z finančních důvodů a následně si je nechají zateplit a revitalizovat. Pořízení staršího mobilního domu vás vyjde ani na desetinu nového. Pokud je mobilní dům zateplen, náklady na pořízení a spotřebu energií jsou několikanásobně nižší, než ostatní stavby.

Více na webu: www.bivakhomes.cz