Při představě na grilované pokrmy se jistě mnohým z nás sbíhají sliny. Grilování milujeme a často jej považujeme za jakýsi rodinný dýchánek, při kterém nejen pojídáme speciality připravené na grilu, ale také popíjíme, povídáme si a sedíme dlouhé chvíle. Zejména pak, pokud panuje krásné, teplé počasí, lze u grilování sedět velmi dlouho. Gril či krb dnes vidíme na mnohých zahradách, terasách nebo balkónech panelákových bytů.

Grilovat lze i v zimě

Pokud se však momentálně podíváme z okna, vidíme sněhovou pokrývku, a vše, co venku máme přetrvává v zimním spánku. I naše grily a krby. Když k tomu přidáme mrazivé počasí, musíme si na grilování ještě nějaký ten pátek počkat. Ale pokud vlastníte elektrický gril, který lze bez problémů používat i v interiérech, můžete si grilování užívat, kdykoli máte chuť. Přichystat grilovačku pro rodinu nebo přátele je pro vás hračkou. Nemusíte čekat na první teplé dny, které grilování venku umožní. Plánujete tedy, ať už u rodinného krbu nebo s přáteli takový pěkný večer s grilováním? Pak bude potřeba připravit nějaké chutné speciality.

Grilované pokrmy z masa

Jestliže máte kvalitní gril, grilovat se dá v podstatě cokoli. Nejvíce si smlsneme na mase, zvláště pak steacích, které jsou pro mnohé hlavní surovinou ke grilování. Nejčastěji grilujeme kuřecí, vepřové, hovězí maso a rovněž ryby. Maso je ideální doplnit o přílohu. Zvolit můžete pečivo, ale také zeleninu, ať už čerstvou nebo tepelně zpracovanou. Takový grilovaný lilek nebo brambor či čerstvá okurka, rajčata a paprika se k masu skvěle hodí a vy získáte pořádnou večeři.

Grilované pokrmy ze zeleniny

Zelenina nemusí sloužit pouze jako příloha, ale i grilovaná zelenina může být plnohodnotným hlavním jídlem. Zeleninu často opomíjíme, přitom je velmi chutná a existuje řada pokrmů, které uspokojí naše chuťové buňky a zaplní naše bříška. Pro teplé zpracování jsou ideální cukety, lilky, žampióny, kukuřice nebo brambory. Recepty z cukety a další jmenované zeleniny najdete v každé kuchařce nebo na internetu. Rozhodně stojí za to, si nějaký recept na grilovanou zeleninu připravit. Ve spojení se sýry, šunkou a dalšími surovinami se jedná o zdravá a lehká jídla, avšak velmi lahodná.

Užijte si grilování, kdykoli máte chuť a připravte si pořádnou hostinu plnou skvělým jídel. Recepty na speciality na grilu, ať už z masa, tak zeleniny i ovoce, najdete na webu www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/.