Kam již po staletí chodí lidé, když se potřebují uklidnit a načerpat novou energii? Přece do přírody! Právě v lese, na rozlehlé louce či někde v kopcích se nachází tolik energie, která jen a jen čeká na to, aby ji člověk přijal. Pokud vlastníte dům se zahradou, máte k přírodě hned o něco blíže. Což takhle vylepšit svůj kousek zeleně před či za domem a originální, zelený, živý plot z bambusu? Nyní to nepředstavuje pražádný problém!

Kde sehnat bambus na plot?

V České republice totiž existuje firma, která se na tuto (na naše poměry již stále méně) exotickou rostlinu, dá se říct, specializuje. Je jí společnost Rosteto s.r.o – specialista na okrasné zahrady zabývající se především prodejem a pěstováním několika set druhů bambusů, okrasných trav a produktů z nich. Samozřejmostí jsou doplňující služby. Její internetové stránky naleznete na www.bambusy.cz, kde můžete učinit i virtuální prohlídku pražským bambusáriem. Ovšem my doporučujeme návštěvu tohoto přírodního skvostu osobně – věříme, že si zde vyberete i něco ke zkrášlení vašich exteriérů.

Veškerý servis samozřejmostí

K výběru toho máte mnoho. Mimo jiné nejrůznější zahradní doplňky či dokonce bambusové stavby. Pokud byste však přece jen rádi „pouze“ zmiňovaný živý plot, neváhejte ani v tomto případě prodejnu navštívit. Tým bambusária se sice zabývá prodejem bambusů, o nic menší důraz je však zde kladen na poskytování pracně nabytých zkušeností a cenných informací. Dále doporučí vhodné rostliny přímo pro vaši situaci, a v neposlední řadě vám je samozřejmě i poskytne. A to v dostatečném množství. Za cenu, kterou shledáte více než příznivou.

Něco více o bambusu

Nezní to fantasticky? Představte si tu oázu klidu a míru, která se z vaší zahrady rázem stane po vysazení živého bambusového plotu!
Věděli jste, že bambusy mají i svou symboliku? Ve východních zemích, odkud k nám byl bambus přivezen, a kde je naturálně pěstován, respektive v kultuře východních zemí symbolizuje pružnost, dlouhý život, štěstí, přičemž bývá velmi často spojován s osvícením. A víte, co se říká – naše myšlenky fungují jako magnet. Budete-li tedy věřit, že váš živý plot vytvořený právě z bambusových stébel vám přinese dlouhý a šťastný život, věru tomu tak bude – a nemusíte být zrovna taoista či buddhista.

Publikováno v kategorii: Zahrada