V každé domácnosti je důležitý sedací nábytek. Potřebujeme mít pohodlný prostor, na kterém můžeme relaxovat, ulevit unaveným nohám, číst knihy, poslouchat hudbu, dívat se na televizi a prostě jen odpočívat. Takový nábytek máme obvykle v obývacím pokoji, zejména také pro to, že obývací pokoj je místností, kde trávíme volný čas, kde se scházíme s rodinou a tudíž je potřeba, abychom se měli kam usadit. Omrzela se vám vaše současná sedací souprava? Chcete si pořídit do obývacího pokoje nějaké pohodlné sezení? Přesně pro vás máme následující tipy.

Stylové sedací soupravy

Nejen nábytek, ale zejména sedací souprava je středem celého obývacího pokoje. Při výběru sedací soupravy tedy myslete na to, že právě sedačka bude v této místnosti dominantní. K dostání jsou stylové sedačky, moderní, tradiční, elegantní, ale vždy je potřeba, aby byla sedací souprava hlavně pohodlná. Jestliže si zakoupíte sedačku, která je sice efektní na pohled, ale sedí se na ní velice nepohodlně, už brzy vás omrzí a zjistíte, že není vůbec ideální. Pakliže chcete pořídit nějakou moderní, inspiraci hledejte třeba na internetu. Moc se nám líbil nábytek od albero.sk, kde jsme se inspirovali my a vybrali jsme pár sedacích souprav, které dle našeho názoru oživí každý moderní obývací pokoj.

ADA 6664
Cancun
Polární noc
Oxford

Sedací pytle a vaky jsou hitem

Pokud vás omrzely klasické sedací soupravy, křesla, taburety apod. můžete jako alternativu pořídit populární sedací pytle, které se jistě stanou nejoblíbenějšími kusy nábytku. Zažívají velký boom a to zejména pro svůj originální design, snadnou mobilitu, tvarovatelnost a pohodlnost. Sedací vaky a pytle vlastně nejsou nábytkem v tom pravém slova smyslu, nicméně plní funkci křesel, židlí apod. Doporučují je i lékaři, protože oproti klasickému „tvrdému“ sezení se sedací pytel maximálně přizpůsobí tělu a není tolik namáhána páteř. Sedací vaky a pytle lze krásně kombinovat s dalšími prvky v interiéru a vzhledem k pestré nabídky těchto vaků jistě vyberete takové, která budou ladit s vaším nábytkem. Vybírat můžete vaky jednobarevné, s potiskem, vzory a motivy v různých velikostech. Pro ukázku jsme vybrali několik sedacích pytlů, na které jsme narazili na internetu.

v červené barvě
v černé barvě
fotbalový motiv

Výše zobrazené sedací pytle jsou vyplněny polystyrenovým granulátem a opatřeny dvěma zipy, aby nedocházelo ke zbytečnému úbytku granulátu. Nicméně po častém užívání se může vak jakoby slehnout a je potřeba sedací pytel doplnit. Kupte si kuličky do sedacích vaků a sami si vak doplňte. Obvykle se jedná o jednorázovou záležitost a váš sedací pytel vám bude dále sloužit k pohodlnému sezení.