sedaci-souprava-abby-tomasi-elvis-ekokuze-cerna-ks2-taburety-V současné době můžeme v moderních domácnostech, ale i těch rekonstruovaných, vídat propojení obývacího pokoje s kuchyní. Vzniká tak společný prostor, kde rodina tráví většinu času pospolu. Z tohoto pohledu vzniká potřeba účelné, ale i atraktivní sedací soupravy, na které budou moci relaxovat všichni členové rodiny. Sedací souprava je tak stále důležitým prvkem každého obývacího pokoje a vy se pojďte podívat na současné trendy v sedacích soupravách, které vám přiblíží, jakou sedačku si můžete případně pořídit vy.

Proč moderní sedačky?

Moderní sedací soupravy jsou mnohem rozměrnější a pohodlnější, než tomu bylo v minulosti. Sedáky jsou hlubší, područky rozšířenější a opěrky se naopak zkracují. Řeší se také polohování a úložný prostor, kterého je v každé domácnosti téměř vždy nedostatek. Na současných sedačkách se tedy nejen lépe sedí a odpočívá, ale také leží, což každý z nás po náročném pracovním dni ocení. U moderních sedaček je požadováno, aby byly pohodlné, praktické a promyšlené i po designové stránce. A tak je tomu vlastně i v případě, pokud vybíráme jakýkoliv nábytek do domácnosti. Vždy hledíme na výše zmíněné aspekty. Výrobci a prodejci sedaček se snaží nabízet sedačky s jednoduchými a propracovanějšími liniemi, kdy současný trendy volá po vzdušnosti a nezatížení prostoru.

Jaké barvy jsou trendy?

Barva hraje při výběru sedací soupravy obrovskou roli. Aktuálně frčí elegantně neutrální odstíny jako je šedá, béžová, hnědá, černá, bílá a jejich kombinace. Velice moderní jsou šedé čalouněné sedačky, případně černobílé provedení, u kterých dominují velké polštáře. Své místo však stále mají i výrazné a svěží barvy, takže i mezi takovými můžete vybírat. Vždy byste měli pamatovat na to, že ať sedací souprava ladí se stylem vašeho interiéru.

Šedo-bílá kombinace čalouněné a kožené sedačky vypadá velice lusuxně a moderně
Šedo-bílá kombinace čalouněné a kožené sedačky vypadá velice lusuxně a moderně

Dvojsedačky

Pokud máte malý byt, je vám jistě jasné, že si velké sedací soupravy budete muset odepřít. Nicméně nábytkářské firmy myslí i na tu část domácností, jež disponují malým prostorem a zabývají se stále více výrobou malých dvojsedaček, kterých je na trhu dostatek. Tyto pohovky jsou ideální do garsonek a malých bytů. Nabízí moderní design, komfort a velkou výhodou nových typů dvojsedaček je možnost rozložit pohovku na postel, čímž ušetříte další prostor.

I malá sedačka může vypadat stylově
I malá sedačka může vypadat stylově

Sedačky do tvaru L nebo U

Jestliže se nemusíte ve výběru sedací soupravy omezovat, doporučujeme vybírat mezi rohovými sedačkami ve tvaru L nebo U. Poskytnou pohodlí pro celou rodinu. Navíc mnohé z nich disponují částí, jakoby taburetem, který lze libovolně posouvat, což oceníte zejména v případě, že máte návštěvu. Stačí tuto část přesunout, tak, ať hosté třeba lépe dopadnou na konferenční stolek apod.

Sedací souprava s taburetem nabízí variabilní možnosti
Sedací souprava s taburetem nabízí variabilní možnosti

Budete-li hledat novou moderní sedací soupravu na internetu, zkuste se podívat do e-shopu Nabytekmorava.cz. Zde naleznete trendové čalouněné sedačky v mnoha provedeních, tvarech i barvách, ze kterých si jistě vyberete.