vymenik_vwlNejvýznamnější položku výdajů většiny českých domácností představují účty za vytápění. Zejména také vlivem toho, jak neustále rostou ceny energií, stává se teplo dražší a dražší. Proto možná i vy hledáte způsob, jak dlouhodoběji ušetřit finance za vytápění a věřte, že to lze. Zvážit byste měli montáž tepelného čerpadla, díky kterému získáte až 75 % tepelné energie zdarma a pouze 25% z celkové topné energie je zabezpečeno provozem tepelného čerpadla z elektrické sítě.

Tepelné čerpadlo je šetrné a minimalizuje náklady na vytápění

Tepelná čerpadla patří v současné době k nejšetrnějším zdrojům vytápění. Klíčové je to, že jejich provozem nevznikají žádné škodlivé emise, které by unikaly do ovzduší a provozní náklady na vytápění a ohřev teplé vody jsou nejnižší. Tepelná čerpadla jsou schopna vyrobit mnohem více tepla, než je mu dodáno energie. Z toho důvodu jsou tepelná čerpadla tolik oblíbená, ač je jejich pořizovací cena vyšší. Domácnost dostane díky čerpadlu dokonce výhodnější sazbu za elektřinu. A jelikož je to nyní docela aktuální téma a před námi je další nová topná sezóna, v dnešním článku se zaměříme na tepelná čerpadla Vailllant, neboť se řadí k nejúčinnějším ve své třídě.

Německá kvalita s tradicí

Počátky firmy Vailant jsou datovány do roku 1874 a za 140 let působnosti se společnost stala synonymem pro vytápění a ohřev vody. Tepelná čerpadla Vaillant jsou výhradně vyráběna v německém závodě v Gelsenkirchenu a společnost neustále přichází s novými technologiemi a inovacemi, jež přinášejí minimalizaci nákladů na vytápění. Tepelná čerpadla Vailant se řadí ke špičce ve své třídě a jsou velmi účinná. Dokáží kupříkladu spolupracovat i s více zdroji tepla, třeba se solárními systémy a jsou vyvíjena vždy s ohledem na minimální náklady na vytápění a velmi nízkými hlubokými emisemi. Společnost Vaillant poskytuje pětiletou záruku na čerpadla a na kompresor dokonce záruku deset let. V případě potřeby náhradních dílů jsou všechny skladem.

Společnost Vaillant se soustředí na dvě varianty tepelných čerpadel – vzduch/voda a země/voda.

Tepelná čerpadla vzduch/voda geoTHERM VWL

Tepelná čerpadla vzduch/voda geoTHERM VWL bez zásobníku TUV
Tepelná čerpadla vzduch/voda geoTHERM VWL bez zásobníku TUV

Tepelné čerpadlo vzduch/voda využívá tepla z okolního vzduchu. Tepelná čerpadla vzduch-voda Vaillant geoTHERM VWL jsou tichá, účinná a výhodou jsou jen minimální nároky na údržbu. Tento typ tepelného čerpadla je vhodný pro objekty, u kterých není možné využít zemních kolektorů či hlubinného vrtu. Tepelné čerpadlo je odolné proti vysokým mrazům, a to i v případě, že by došlo k výpadku el. energie. Tepelné čerpadlo geoTHERM VWL můžete doplnit o zásobník na teplou vodu. Možné je napojení na vytápění s jinými zdroji, ať už využíváte solární systém, plynový kotel, elektrokotel atd. Tepelné čerpadlo můžete dálkově ovládat a tato správa je zahrnuta v základní výbavě.

Společnost Vaillant nabízí tepelná čerpadla vzduch/voda Vaillant geoTHERM VWL bez zásobníku vody o výkonech 6, 8, 10, 14 a 17kW. Řadu doplňují kompaktní verze se zásobníky pro ohřev vody o výkonech 6, 8 a 10 kW.

Tepelná čerpadla země/voda geoTHERM VWS

Tepelná čerpadla země/voda geoTHERM VWS bez zásobníku TUV
Tepelná čerpadla země/voda
geoTHERM VWS bez zásobníku TUV

Tepelná čerpadla země/voda fungují na principu získávání tepla ze zemního vrtu, plošného kolektoru nebo podzemní vody. Tepelná čerpadla země-voda geoTHERM VWS mají vyrovnaný výkon pro celý rok. Pro řadu domácností je výhodným řešením instalace kompaktních tepelných čerpadel s vestavěným nerezovým zásobníkem, pokud máte omezený prostor. Čerpadlo lze kombinovat se zásobníkem teplé vody o objemech od 270 do 390 litrů. Opět dokáže spolupracovat s řadou jiných zdrojů.

Společnost Vaillant vyrábí řadu tepelných čerpadel země/voda s výkonem 6, 8, 10, 14, 17, 22, 30, 38 a 46kW v případě čerpadla bez zásobníku teplé vody. Jestliže zvolte variantu tepelného čerpadla s integrovaným zásobníkem vody 175 litrů, pak můžete vybrat výkon 6, 8 a 10kW.

Více informací o tepelných čerpadlech Vaillant můžete získat na stránkách www.kvalitni-tepelna-cerpadla.cz.