30Každý, kdo vlastní zahrádku, ať už u rodinného domu, na chatě či chalupě, občas řeší situace, kdy potřebuje něco zakrýt a schovat před vlivy počasí. Může se jednat o dřevo, seno, auto, pískoviště, stavební materiál, bazén, sekačku či jakékoliv jiné pomůcky a předměty, které je potřeba ochránit před deštěm, sněhem a třeba i slunečním zářením. V mnohých takových případech se však rozhodně nevyplatí stavět nějaké stavby, které jsou pracné a taky nákladné. Zároveň však není zrovna chytré zvolit řešení v podobě igelitových plachet, které jsou velice náchylné na protrhání a může je vzít velmi snadno vítr. Optimální je pořízení pevných zakrývacích plachet, jež jsou odolné, nepromokavé a praktické.

Plachty z polyethylenových vláken

Sáhnout po plachtách tkaných z polyethylenových vláken se vyplatí. Materiál je totiž natolik kvalitní, že odolá vysokým teplotám i mrazům, do 85°C i do -50°C. Samozřejmostí je ochrana před deštěm a slunečním zářením. Tyto plachty nezničí ani kyseliny a alkálie. Plachta disponuje bytelným zdvojeným okrajem s kovovými oky, takže jim lze provléct provaz. Tak můžete plachtu upevnit, kdyby se blížil prudší vítr.

Kvalitní zakrývací plachty

Pro zakrývací plachty z tkaného polyetylenu je důležité jejich provedení. Kvalitním a spolehlivým výrobcem s dloholetou historií je firma Plachty Petr Štěpáník, jež nabízí tyto plachty v mnohých variantách provedení, ať už co se týče velikosti, tak barevnosti. Můžete si zvolit barvu plachty a vybrat zelenou nebo modrou. Ve variantě bílá nebo průhledná pak vyrábí plachty označené hvězdičkou. Tloušťka folie se pohybuje mezi 0,2-0,4 mm. Firma Plachty Petr Štěpáník nabízí, kromě standardních velikostí plachet, i možnost zhotovení plachty atypických rozměrů na míru.

barevné plachty

Uplatnění najdou i stínící sítě

Firma Plachty Petr Štěpáník se zabývá rovněž výrobou stínících sítí, jež jsou určeny zejména na ploty. Díky nim získáte mnohem více soukromí. Stínící sítě jsou zhotoveny z nejkvalitnějších PE vláken zelené barvy a tento materiál je schopen pohltit až 90 % nebezpečného UV záření. Získáte tedy i ochranu před sluncem. Síť se hodí nejen na plot, ale třeba na terasu, zahradní altánek, přístřešek či jako zábradlí na balkón. Zelená barva se na zahrádku hodí ideálně, takže bude zachován i patřičný estetický vzhled. Stínící plachtu lze upevnit snadno pomocí silonové šňůry a utkaných ok po okrajích. Plachty jsou pevné, odolné proti povětrnostních vlivům i vysokým teplotám. Barevná stálost je zaručena.

27

Pokud budete mít zájem o zakrývací plachtu nebo stínící síť, kontaktovat můžete firmu Plachty Petr Štěpáník. Více informací shlédněte na www.peplachty.cz.

Publikováno v kategorii: Zahrada