ref_photo_zoom_11Jedinečné stavby ze dřeva jsou stále oblíbenější. Velké popularitě se těší zejména v severských zemích, kde mají svou tradici. Nicméně tento typ staveb prodělal za poslední léta pozoruhodnou revoluci a i do našich končin proniká stále více. Svým řešením srubové domy skvěle konkurují těm zděným a v mnohém je dokonce i předčí. Zvláště pokud jde o stylový, elegantní design a kouzlo přírody. Kdo nechce bydlet v klasickém zděném domě, pak se vám varianta srubu přímo nabízí.

Pro milovníky přírody představuje dřevostavba vysněný dům, pro další je to zase trendová záležitost. Se zvyšujícími se nároky na zdravé a ekologické bydlení je tato stavba znovu aktuální, ač se mohou někteří z vás obávat předsudků, jež jsou s tímto domem spjaty. Obavy jsou však zcela zbytečné. Dřevěné domy, které jsou charakteristické pro horské oblasti a podhůří, přežily staletí. V současné době díky zkušenostem a znalostech o dřevě a stavebních materiálech spolu s moderními technologiemi nabízí moderní dřevěnice komfortní bydlení.

Jaké jsou výhody srubových domů?

Hlavní výhody srubové stavby spočívají v použitém materiálu – dřevu. Díky němu má přírodní a zároveň elegantní a luxusní vzhled. Velkou předností je zdravotní nezávadnost, skvělá tepelná izolace, rovněž proti vlhkosti či vynikající statické a zvukové vlastnosti. Dřevo uvnitř domu přirozeně dýchá a v obydlí se vytváří jedinečné přírodní klima. To má pozitivní vliv na psychiku člověka. Dřevo má příjemnou barvu, voní, působí teple a nepřímo spojuje člověka s přírodou.

Dřevostavby nabízí vynikající poměr ceny a funkce. Nespornou výhodou je rovněž jejich ekologičnost. Vyrábí se v převážné části z obnovitelných zdrojů. Energetické parametry rodinných srubových domů odpovídají ve standardu nízkoenergetické stavbě, takže můžete výrazně ušetřit na energiích.

Proč se rozhodnout pro ekologický srubový dům?

Klíčové výhody jsme zmínili výše, shrňme si však ještě důležité informace, které hrají ve prospěch srubových domů:

  • – dostupná pořizovací cena,
  • – energetická nenáročnost,
  • – dokonalé tepelné a izolační vlastnosti,
  • – samoregulační schopnost ideální vlhkosti vzduchu od 40-60 %,
  • – dlouhá životnost a snadná údržba,
  • – ekologické řešení beroucí ohled na životní prostředí,
  • – pozitivní vliv na psychickou i fyzickou stránku člověka,
  • – možnost individuálního plánování,
  • – ideální bydlení pro alergiky a astmaty díky vynikajících antistatickým vlastnostech snižující vzdušnou prašnost v místnostech.

Jaký srubový dům vybrat?

Pomocí srubové konstrukce mohou být postaveny opravdu různorodé druhy staveb. Srubový dům může být kupříkladu ze sušeného smrkového, případně cedrového či borovicového dřeva. Rozhodnout se můžete pro řešení atypické nebo na klíč.

photo_small_zoom_178

photo_small_zoom_177

photo_small_zoom_246

ref_photo_zoom_68

Specialistou na atypické stavby, kterými jsou srubové domy, luxusní sruby, dřevěné domy či roubenky je společnost WOOD-LIFE CZ s.r.o. Řadí se mezi největší odborníky v oboru a realizuje především domy podle individuálních představ a požadavků klienta.