postele z masivuRekonstruujete ložnici nebo si ji budete poprvé zařizovat a už se velice těšíte, až se budete moci vyspat v novém? Abyste se takto mohli těšit každý den s tím, že si opravdu odpočinete a ráno se probudíte plni nové energie a bez bolestí, pak je potřeba pořídit tu správnou postel. Ta je základem každé ložnice a rozhodně nejdůležitějším nábytkem v bytě vůbec. Novou postel byste měli vybírat s myšlenkou, že v ní strávíte spánkem až třetinu života, a proto byste se neměli uspokojit jen tak s něčím. Která je tedy ta nejlepší?

Zaručenou volbou je postel z masivu

Bohužel mnozí do nábytku do ložnice tolik neinvestují. V dobrém úmyslu zařídit si špičkovou kuchyň nebo pořídit supermoderní sedací soupravu, obětují pohodlí a kvalitu v ložnici. Často tedy volí levnější nábytek z málo kvalitních materiálů. Takové rozhodnutí však není zrovna optimální. A pokud jste i vy uvažovali, že se ve vybavování ložnice spíše uskromníte, pak si to pořádně promyslete. Velice brzy totiž poznáte, že v levné posteli se vám nespí zrovna dobře, že vrže při každém pohybu a vás to neustále budí, a neposkytuje takové pohodlí, jak by bylo třeba. Zkrátka budete nákupu litovat a nakonec se možná stejně rozhodnete pro výměnu. Když se sečtou náklady na pořízení obou postelí, jsou ve finále mnohem vyšší než řešení, pro které jste se mohli rozhodnout už původně. Tím máme na mysli masivní postele, které jsou zárukou klidného spánku a z dlouhodobého hlediska tou nejlepší volbou.

Jaké jsou výhody postele z masivu?

Dřevěné postele mají své nenahraditelné kouzlo. Díky tomu, že jsou vyrobeny z přírodního materiálu, sčítají řadu výhod. Mezi ty se řadí robustní konstrukce, která udává životnost tohoto nábytku. Stářím své vlastnosti nikterak nemění, takže ji můžete mít doslova na celý život. Konstrukce je pevná a trvanlivá a jedná se v podstatě o nezničitelný produkt. Další velkou předností je žádné vrzání, praskání či jiné zvukové efekty, které by vás mohly během spánku budit a rozčilovat.

Masivní dřevo je zdravotně nezávadné, nevylučuje žádné škodlivé látky a neobsahuje žádné rakovinotvorné příměsi, jak je tomu třeba u nábytku z lepené dřevotřísky. Naopak krásně voní, takže provoní vaši ložnici kouskem přírody. Masivní postele jsou stále v kurzu a hodí se do každého interiéru, i do toho vašeho.

Z jakého masivu se postele vyrábí?

Na výrobu masivního nábytku se v hojné míře využívá smrk, borovice, buk, dub, olše, bříza, jasan, třešeň, javor i exotické dřeviny. Mezi ty nejprodávanější se řadí postele z masivu buk a dub. Dřevo lze dále mořit do libovolného odstínu.

dřevěná postel z masivu BERGAMO buk
dřevěná postel z masivu BERGAMO buk
dřevěná postel z masivu CALABRIA dub jasan
dřevěná postel z masivu CALABRIA dub jasan
dřevěná postel z masivu STONE smrk
dřevěná postel z masivu STONE smrk

Při výběru masivní postele je dobré se obrátit přímo na výrobce. Doporučit můžeme e-shop spime.cz, kde naleznete nabídku ryze české rodinné firmy Postelia. Jednak máte na výběr z několika modelů a v případě, že si nevyberete nebo máte atypické požadavky, můžete si nechat zhotovit postel na míru. K dostání jsou manželské postele, jednolůžka, případně i postele s úložným prostorem, které oceníte v bytě, ve kterém nemáte dostatek úložných prostor. V případě, že byste si potřebovali postele osobně prohlédnout, můžete navštívit prodejní obchody v Praze, Brně, Táboře nebo Plzni.