oblozkovezarubnePři rekonstrukci staršího bytu se jistě neopomeňte zaměřit také na interiérové dveře, které oddělují jednotlivé místnosti. Kromě výměny samotných dveří je vhodné se zamyslet i nad tím, jaký zvolíte typ zárubní. V tomto směru se dají za nejlepší provedení považovat takzvané obložkové zárubně.

Obložkové zárubně versus klasická ocelová futra

Zárubně přispívají ke kvalitnímu fungování dveří, zároveň dotvářejí jejich celkový vzhled a napomáhají ke zlepšení designu. Ve většině starších bytů se dříve prakticky výhradně používala klasická ocelová futra. Ty jsou ale z dnešního hlediska již poměrně nevyhovující, ať už z důvodu estetického, nebo také kvůli tomu, že jsou náročnější na údržbu. Tu je nutné provádět pravidelně, jinak futra rychle ztrácejí svůj původní vzhled.

Přednosti moderních obložkových zárubní

Design, vysoká odolnost vůči opotřebení a minimální nároky na údržbu. To jsou hlavní přednosti, které jsou charakteristické pro moderní obložkové zárubně. Ocenit na nich lze ale také poměrně jednoduchou montáž. Zárubně se v tomto případě zasazují do stavebních otvorů až ve finální fázi, která následuje po dokončení podlahy. Díky tomu se můžete do poslední chvíle rozhodovat o tom, jaký typ, tvar a materiál zvolíte.

Obložkové zárubně jsou ideálním řešením do každého interiéru.
Obložkové zárubně jsou ideálním řešením do každého interiéru.

Zárubně pro dveře vnitřní, a koneckonců i venkovní, je vhodné vybírat i podle další prvků a doplňků, které se ve vaší domácnosti nacházejí. Je dobré je zvolit tak, aby ladily s podlahou či schodištěm, které se nachází v těsné blízkosti dveří.

Zárubně Grimax

Kvalitní zárubně pro interiérové dveře vám nabízí společnost Grimax. Vyrábí je v mnoha dekorech. Zvolit tak můžete kupříkladu dřevěné zárubně z odolného bukového či dubového dřeva, případně i z exotičtějšího mahagonu. K dispozici je celá řada barevných variant. Firma Grimax vám zárubně nejen dodá, ale v případě zájmu je také namontuje. Více informací naleznete v příslušné sekci na stránkách grimax.cz.