zahradní krb ilustračníZahradní krb má na každé zahradě společenskou i estetickou úlohu. Dodává zahradě jedinečné kouzlo a díky němu si můžete s rodinou a přáteli užívat ve venkovním prostředí pohodovou atmosféru. A navíc, pokrmy na něm připravené chutnají báječně! Zjistěte, jak jednoduše zahradní krb sestavit, a kam jej umístit, aby byl centrálním prvkem vašeho pozemku.

Materiály zahradních krbů

Spolehlivost a tedy i spokojenost s zahradním krbem závisí na tom, z jakého materiálu vlastně je. Zjistěte, které zahradní krby jsou tou nejlepší volbou!

Mezi typické materiály používané na výrobu zahradních krbů patří speciální směs betonu, která navíc vyžaduje povrchovou úpravu. Může jít o klasický beton nebo omítku hladkou či strukturovanou, používány jsou také nejrůznější obkladové materiály a marmolit. Vybrat si tedy můžete materiál, který se vám bude líbit i splňovat vaše nároky na údržbu a životnost.

My vám však rovnou doporučíme speciální vápenopískové cihly používané na víceúčelové zahradní krby Věříš.

ČTĚTE TAKÉ: Připravte si pořádný steak z hovězího masa

Jednoduchá montáž

Víceúčelové krby od zahradnikrbyveris.cz jsou v podstatě stavebnice z vápenopískových cihel, jenž se velice snadno poskládají a nevyžadují žádné spojovací směsi, jako je lepidlo, malta apod. Cihly jsou speciálně vyráběny pro výrobu zahradních krbů a díky absenci spojovacích materiálů jsou vysoce odolné vůči popraskání. Žár ohně, mráz ani jiné klimatické podmínky neohrozí krásu a funkčnost krbu a vy tak máte jistotu dlouhého a spokojeného užívání.

Krb je složen z několik předem připravených dílů, z podstavce, topeniště, střechy a komínu, které se na sebe nasucho poskládají a krb je tak připraven k roztopení ohně, grilování a uzení zároveň.

Fotogalerie víceúčelových krbů:

1a

1B

1c

Pro stavbu víceúčelového krbu, grilu a domácí udírny v jednom je třeba mít připravený zpevněný základ, plochu, z betonu nebo dlaždic, která unese váhu celé stavby a bude stabilním podkladem.

Zahradní krby s grily a udírnou je možné si vybrat v různých designech, podle tvaru je možné zvolit krb obloukový, panoramatická, průhledový, rohový atd.

Jaký zahradní krb zvolíte vy?

Publikováno v kategorii: Zahrada