postel_majesticSnad všichni z nás moc dobře vědí, jak je nutné si dostatečně odpočinout. Abychom si však mohli vydatný spánek dopřát, je potřeba dodržet několik zásad. Tou nejdůležitější podmínkou je ulehnout do kvalitní, pohodlné postele. Tento kus nábytku se značnou měrou podílí na kvalitě našeho spánku a v ložnici hraje velkou roli. V případě nákupu postele není tedy na místě škudlit s financemi, neboť se může vaše nesprávné rozhodnutí dříve či později projevit v podobě, ať už malých, tak větších zdravotních i psychických potíží.

Pokud si uvědomujete fakt, že je postel tím nejdůležitějším nábytkem interiéru a ta vaše případně nesplňuje nároky moderní doby, poohlédněte se po novém lůžku. Pryč jsou doby, kdy se spávalo na obyčejných čalouněných postelích s péry nebo na molitanovém gauči. Dnes jsou zcela jiné, lepší možnosti. Trh postelí je velmi široký, nicméně nejvyšší kvalitu nabízí postele z masivu. S takovou pro sebe uděláte maximum.

Proč postel z masivu?

Dřevěné postele z masivu jsou stabilní, pevné, bytelné a kvalitní. Jedná se o zdravotně nezávadný a ekologický materiál. Nevylučuje žádné chemické látky. To se nedá říci o postelích zhotovených třeba z lamina nebo MDF desek. Kvalitní masivní postele dále nevržou, nevydávají žádné nepříjemné zvuky, které by mohly narušit váš spánek.

Další výhodou je vzhled. Tyto postele nikdy nevyjdou z módy a mohou vypadat velmi nadčasově. Masivní dřevo lze pěkně opracovávat do nejrůznějších tvarů, oblouků, křívek, čímž se dosáhne moderního stylu. K dispozici je nespočet krásných odstínů. Postele mohou být v přírodním designu nebo namořené do libovolného odstínu.

postele26_country_26-90
Dřevěná rustikální postel COUNTRY 26, cena: 16 722 Kč ve velikosti 160 cm x 200 cm (www.seart.cz)
postel z masivu BRISTOL, z borovicového dřeva, cena:  20 389 Kč ve velikosti 160 cm x 200 cm (www.seart.cz)
Postel z masivu BRISTOL, z borovicového dřeva, cena: 20 389 Kč ve velikosti 160 cm x 200 cm (www.seart.cz)
Postel z masivu NIKA ve velikosti 120 cm x 200 cm v setu s pěnovou matrací a roštěm, cena: 3 490 Kč (www.maxi-postele.cz)
Postel z masivu NIKA ve velikosti 140 cm x 200 cm v setu s pěnovou matrací a roštěm, cena: 3 790 Kč (www.maxi-postele.cz)
Mahagonová postel z masivu HALIFAX, cena: 23 077 Kč ve velikosti 180 cm x 200 cm (www.seart.cz)
Mahagonová postel z masivu HALIFAX, cena: 23 077 Kč ve velikosti 180 cm x 200 cm (www.seart.cz)

Na výrobu se využívají různé dřeviny, jako je smrk, borovice, dub, buk, třešeň, javor, jasan i jiné více exotičtější dřeviny. Vybírat lze více luxusní varianty i levné postele, takže si každý vybere takovou, kterou si může v rámci svých finančních možností dovolit.