ceraclass.150x150.jpgPokud se rozhodnete pro ohřev užitkové vody a vytápění domu zvolit plynový kotel, máte na výběr z několika variant produktů. Jednou z možností je volba závěsného plynového kotle. Toto řešení přináší několik zajímavých výhod, o nichž se dočtete v dnešním článku.

Ekonomické důvody

Závěsné plynové kotle se pro vytápění bytových jednotek a rodinných domů využívá vůbec nejčastěji. Prvním, pro mnohé z vás jistě také hlavním důvodem, je nízká pořizovací cena. Platí to zejména pro klasické průtokové kotle, které jsou však vhodné spíše pro menší domácnosti. Finanční úspory se projevují i v nízké spotřebě energií.

Úspora místa

Nástěnné kotle bych doporučil i z důvodu úspory prostoru. Díky tomu, že se dají zavěsit na stěnu, nepřekážejí v místnosti, nedochází tak ke zmenšení užitného prostoru. Hodí se proto i do malých domácností, například do bytů v panelových domech.

Možnost umístění kdekoliv v domácnosti

Závěsné plynové kotle se dají umístit prakticky do každé místnosti. Stačí, aby v ní byl zavedený přívod vody a vyřešené připojení odvodu spalin.

Pohodlné ovládání a údržba

Jako uživatelé oceníte nenáročnou údržbu a snadné ovládání. Moderní kotle mají automatické prvky, díky nimž nemusíte nijak složitě nastavovat optimální teplotu vody.

K dostání i varianty se zásobníky vody

Závěsné kotle lze zvolit i ve variantách s vestavěnými zásobníky vody. Jde o ideální řešení v případě, že mají zajišťovat kromě ohřevu TUV také vytápění místností.

Určitě vás zajímá, zda jsou k dostání i značkové produkty. V tuzemsku se dají za dobrou cenu pořídit kupříkladu kotle Vaillant. Značka Vaillant vznikla už na konci 19. století, první plynové ohřívače přitom vyráběla už kolem roku 1905. Dnes krom jiného vyváží do celého světa moderní závěsné kondenzační kotle, které dosahují účinnosti přes 100 %, a to díky využití energie ze spalin.