tepelne-cerpadloDůležitou součástí každičkého dne je zajištění teplé užitkové vody a v chladnějším počasí samozřejmě také tepla, abychom ve svých příbytcích nemrzli. Vytápění a ohřev vody je však nákladnou položkou každého rodinného rozpočtu. Pokud však nechcete platit více, než je nutné, dejte přednost úsporným moderním technologiím.

Velmi dobrým, finančně zajímavým, ekologickým a nejúspornějším způsobem lze vytápět a ohřívat vodu pomocí tepelného čerpadla. Navíc za nízkých provozních nákladů, jeho provoz je bezproblémový, tichý a hlavně se jedná o zařízení, které šetří energii a vaše finance. Pokud vás toto odvětví zajímá, přečtěte si, jaké tepelné čerpadlo je správnou volbou.

Výběr správného tepelného čerpadla

Vybrat tepelné čerpadlo není snadný úkol. Na našem trhu se jich nachází nespočet od nejrůznějších výrobců. Obecně se liší v závislosti na tom, odkud čerpají bezplatný zdroj energie. Energii ke svému provozu mohou získávat ze slunce, vody, země a vzduchu. Nejlevnější teplo a ohřev užitkové vody lze získat výběrem toho správného čerpadla. Profesionální výrobce Daikin nabízí hned několik kvalitních a výhodných modelů.

Velice oblíbeným a spolehlivým typem jsou tepelná čerpadla Daikin Altherma, která umí kombinovat celoroční pohodlný ohřev vody, vytápění domova i chlazení v teplých dnech. Lze jimi ohřívat například i vodu v bazénu. Disponují inteligentním ovládáním, které šetří další náklady. Tento systém je ideální hlavně do novostaveb a nízkoenergetických domů.  Instalace modelů Daikin Alherma je velice snadná, rychlá a v podstatě nepotřebuje žádné speciální přípojky či potrubí.

Užívejte veškerý komfort, které vám tepelné čerpadlo přináší
Užívejte veškerý komfort, které vám tepelné čerpadlo přináší

Vytápějte dům až 5krát levněji

Tepelná čerpadla Daiki Altherma získávají pro svůj provoz energii ze vzduchu, kterou umí dále efektivně využít. Díky tomu se řadí k cenově nejlevnějším řešením. Zvládnou vytápět objekt až 5krát levněji v porovnání s běžnými pevnými palivy nebo elektrickou energií. Oproti plynu umožní tepelné čerpadlo ušetřit 40 – 50 % nákladů. Ročně tak úspora činí až několik desítek korun. Navíc ceny energií neustále rostou, takže lze do budoucna předpokládat, že rozdíl bude ještě větší a pro vás tedy bude tepelné čerpadlo ještě výhodnější.

Pokud vás zajímá konkrétní úspora v případě vašeho domu a využití tepelného čerpadla Daikin, nechejte si ji spočítat. Kontaktujte odborného prodejce, který vám pomůže také s výběrem ideálního modelu.