úvod skluzavkyK rodinnému domu neodmyslitelně patří zahrada. Ta může sloužit nejen k pěstitelským účelům, ale v současné době stále častěji k relaxaci a zábavě. Proto dnes na mnohých zahradách nechybí příjemné posezení. Pakliže dům obývají děti, součástí bývá obvykle i nějaké to menší či větší zázemí pro venkovní zábavu typu dětské hřiště. Nezapomeňte na své ratolesti ani vy a zvažte nákup dětské zahradní houpačky. Ta představuje jednu z možností, čím dětem pobyt na čerstvém vzduchu zpestřit.

Houpací hračky mají u malých neposedů stále úspěch a snad nikdy se neomrzí. Téměř každé dítko miluje houpání a nestačí mu jen mírné pohupování. Čím více je možné se na tomto hracím prvku vyřádit, tím lépe. Samozřejmě hraje důležitou roli bezpečnost, proto je potřeba výběr dětské houpačky promyslet a pořídit takovou, která bude vhodná přesně pro vašeho syna nebo dcerku.

Na co se zaměřit při výběru dětské houpačky?

V prvé řadě se zaměřte na nosnost a odolnost materiálu. Velmi dobrou volbou jsou dřevěné houpačky, které zajistí dítěti maximální bezpečí, neboť jsou velmi pevné a stabilní. Navíc dokonale zapadnou na vaši zahradu. Dřevo je do přírody vždy tím nejlepším řešením. Oblíbené jsou také plastové houpačky. Tento materiál umožňuje vytvořit nejrůznější tvary, aby si na nich mohly děti užít pořádnou zábavu. Dnes jsou plasty velmi kvalitní, obsahují UV filtry a jsou otestované na únik nebezpečných fosfátů. Důležitý je také způsob uchycení a celková konstrukce. Ta musí být bezpečná a stabilní.

Konkrétní model vybírejte s ohledem na věkovou kategorii, do které váš potomek spadá. Houpačka pro naše nejmenší by měla obsahovat bezpečnostní prvky, např. ohrádku nebo bezpečnostní pásek, aby nemohlo dítě při houpání vyklouznout.

Jaký zvolit typ zahradní houpačky pro děti?

Na našem trhu existuje nespočet houpaček, jež mohou mít nejrůznější podobu. K dispozici jsou varianty pro jednotlivce, i více dětí najednou. Modely se liší jak provedením, konstrukcí, tak barvou či materiálem. Co se týče konstrukce, na trhu jsou visuté nebo pákové typy. Dále lze vybrat pružinové, závěsné houpačky nebo v rámci sestavy. Houpačka může být závěsná, nebo samostatně stojící a zakotvená v zemi.

červená houpačka Monkey´s Home Baby 3v1
červená houpačka Monkey´s Home Baby 3v1
červená houpačka Monkey´s Home Prak
červená houpačka Monkey´s Home Prak
Plastová houpačka Monkey´s Home Duo
Plastová houpačka Monkey´s Home Duo
Oválná houpačka Monkey´s Home typu hnízdo
Oválná houpačka Monkey´s Home typu hnízdo
Houpačka Monkey"s Home Jesica
Houpačka Monkey“s Home Jesica
Dřevěná barevná dětská houpačka
Dřevěná barevná dětská houpačka

 

Kde umístit dětskou houpačku?

Dětskou houpačku je možné zavěsit kupříkladu na sloupky, dětskou sestavu, skvěle vám poslouží také strom, který však musí být zdravý. Prostoru kolem houpačky věnujte dostatek pozornosti. Pod ní terén upravte, použijte písek či mulčovací kůru. Okolo odstraňte vše, o co by se mohla vaše ratolest zranit. Myslete na to, že houpačka může dítko katapultovat i do mnohem delší vzdálenosti, než lze očekávat. Proto by měl být hrací prostor volný, dejte si pozor na zídky, kraje záhonků, obrubníky, skleníky apod.

Zdroj fotografií: www.skluzavky.cz

Publikováno v kategorii: Zahrada