zahradní nábytekLetní večery na zahradách, balkonech a terasách jsou teď už bohužel passé. Jistě dáte zapravdu, že po dobře odvedené práci si i zahradní nábytek a gril zaslouží trochu péče. Ještě jste to nestihli? Tak pojďme na to.

Těšíte se na pochvalu? Obětujte trochu času na zazimování

To, jak se staráme o své okolí, vypovídá hodně také o nás samotných. Se špinavým a popraskaným nábytkem asi moc parády nenaděláte, zato za ten čistý a opečovaný při příští jarní party jistě sklidíte pochvalu. Možná se vám do toho teď nechce, ale uvidíte, jak budete na jaře rádi, že jste čas do zazimování investovali a že můžete rovnou zahájit novou sezónu.

Plastovému nábytku stačí rychlá údržba

Pokud jste majiteli plastového nábytku, máte to o malinko snazší.Jeho povrch nemusíte předem odmašťovat ani jinak upravovat. Stačí opláchnout vodou, nanéstčisticí pastu Fixinela a hadříkem jemně rozetřít. Pak už jen opláchněte, nechte oschnout a můžete uskladnit.

Dřevěný nábytek –aby dlouho vydržel…

Dřevěný nábytek je doporučeno po sezóně nejen očistit, ale také naimpregnovat. Díky tomu nábytek ochráníte před působením vlhkosti, zabráníte vzniku nejrůznějších plísní a dáte stopku případným škůdcům. Není přitom třeba velké investice a pořizování nákladných prostředků. Leštěnka Diavase včelím voskem dřevo vyživí a na povrchu vytvoří ochranný film, který materiálu pomůže odolat vnějším vlivům. Po zaschnutí je nábytek připraven k uskladnění.

A co s grilem?

Ať už máte doma gril na plyn, elektřinu nebo dřevěné uhlí, vězte, že veškeré nečistoty a mastnota, které se za celou sezónu usazovaly na grilu, by nyní potřebovaly kompletně odstranit. Loňské zbytky pokrmů je asi to poslední, co byste chtěli při zahájení grilovací sezóny na vašem grilu vidět.
Není to přitom nic složitého: Drátěným kartáčem očistěte rošt od největších nečistot. Na ty menší použijte jemnou drátěnku namočenou v přípravku na čištění grilu, například Grilpur, který je pro snazší aplikaci k dostání i ve spreji. Před údržbou grilu je dobré ještě prozkoumat pokyny výrobce, které jsou uvedeny v návodu k používání grilu. U plynového grilu ještě nezapomeňte před uskladněním zavřít plynovou bombu.

Teď už by nic nemělo bránit tomu, abyste brzy při prvních jarních slunečních paprscích mohli novou sezónu oslavit královským grilováním s přáteli nebo rodinou.

Publikováno v kategorii: Zahrada