Luxusní ložní povlečení LEROYDobře se vyspat je důležité pro naše zdraví, naší vitalitu a v neposlední řadě i pro naši dobrou náladu. Pocit dokonalého odpočinku a luxusního spánku vám může dopřát kvalitní saténové povlečení. Stejně jako v pohádkách i v reálném životě je probuzení v saténu kouzelné. Když si ho pořídíte, vklouzne i do vaší ložnice trocha té příjemné magie. Satén vyrobený z pravé bavlny je nejen příjemný materiál, ale zároveň i velmi pevný a brzy se stane nedílnou součástí vaší ložnice. Navíc vydrží velmi dlouho. V horku příjemně chladí a v zimě krásně hřeje.

Než se do něj prvně zabalíte

Než povlečení poprvé použijete, určitě ho řádně vyperte. Je pro to mnoho důvodů. Na novém ložním prádle mohou být přítomny ještě přebytky barvy po tisku. Chcete-li mít prádlo měkké a jemné a těchto zbytků se zbavit, je první vyprání nezbytné.

Jakou vyžaduje saténové povlečení péči?

Saténové povlečení je výhodné i z toho důvodu, že o něj není potřeba nijak výrazně pečovat. Nejvhodnější je šetrné praní s gelovými prostředky a za nižší teploty. Perte ho naruby a bez dalšího prádla.

1

Ať používáte jakékoliv povlečení, vždy je nejdůležitější hygiena.

Čím vyšší je teplota praní, tím více se zvyšuje pravděpodobnost, že se zbavíte nepříjemných roztočů a bakterií. Saténové povlečení je možné prát až na 60 °C, což je plně dostačující k odstranění všech nevítaných návštěvníků.  Aby vám barvy nevybledly, používejte prací prostředky na barevné prádlo, a perte na rubové straně. Nikdy k ložnímu prádlu nepřihazujte další kusy prádla, i když by se do pračky vešly, mohlyby se utvořit žmolky. Saténové povlečení můžete snadno sušit i v sušičce.

2

Prádlo vyždímejte jen lehce a perte bez aviváže. Ve většině případů navíc nemusíte žehlit.

Tipy na správnou péči:

  • – než povlečení prvně použijete, vyperte ho na maximálně 60 °C s gelovým pracím prostředkem na barevné prádlo
  • – pro zachování barev je lepší prát povlečení na rubové straně (zapněte před praním zip)
  • – jestliže nemáte saténové povlečení s nežehlivou úpravou, můžete ho klidně jemně postříkat vodou či přežehlit přes vlhkou utěrku

Čistota je důležitá

O saténové povlečení je nutné pečovat i z hygienického hlediska. Alespoň jednou za měsíc, ale lépe vícekrát, je třeba ho vyprat. Z těla se uvolňuje pot, přebytečná kůže, odpadávají vlasy či chloupky, a to i přesto, že do postele se ukládáte čistí a umytí.

Co nedělat?

I při praní povlečení postupujte pečlivě a opatrně. Určitě si ho nechcete nešetrným zacházením a praním poškodit. Nejde jen tak naházet ložní prádlo do pračky a zapnout některý program. Při správné péči o ložní prádlo vždy dbejte rad výrobce uvedených na etiketě.

Ve své posteli trávíte mnoho času, proto je velmi vítaným přínosem, když jsou lůžkoviny svěží a hebké. Takové ložní prádlo navodí dokonalý pocit uvolnění a relaxace během spánku.