4Oficiálně již začalo astronomické jaro, i když počasí, které aktuálně panuje, bychom si představovali o něco teplejší. Stále je potřeba naše příbytky vytápět, ale topná sezóna snad spěje ke svému konci. Už jste zkalkulovali, kolik jste během zimy protopili? Jedná se o částky, které vás zrovna netěší, ba naopak spřádáte plány, jak příště ušetřit? Máme pro vás tipy vedoucí k tepelným úsporám, nad kterými jste možná ani nepřemýšleli, přesto jsou velice dobrou investicí.

Možná vás napadá, že k tepelným úsporám dochází při výměně oken, zateplení fasády apod. Existují však i další možné jednoduché či překvapivé způsoby, jež přispívají ke snížení výdajů za topení. Na mysli máme instalaci předokenních rolet, kvalitních vstupních dveří či garážových vrat.

Předokenní rolety nejen zastíní, ale také izolují

Rolety se obecně pořizují zejména kvůli zastínění, udržení chladu uvnitř místností a k zabezpečení soukromí. Víte však, že dokážou omezit úniky tepla ven, výrazně podpořit izolaci budovy a snížit tak náklady na vytápění až o 10 %. Ročně se pak může jednat i o částku dosahující několik tisíc korun. Mezi staženou roletou a oknem vzniká jakási izolační vrstva, která uniku tepla zabrání.

3

Díky moderním technologiím, jako je motorické řízení stínění pomocí automatických čidel, lze dosáhnout významnějších úpor. Jedná se o funkci, kdy se rolety samy uzavřou, jakmile dosáhne venkovní teplota nastavené hodnoty. Naopak se zvednou v době, kdy venku svítí sluníčko a sluneční paprsky mohou interiér vyhřát.

Garážová vrata chrání a zabrání úniku tepla

Značný vliv na únik tepla mají také garážová vrata. Pokud nemají dobré tepelně-izolační vlastnosti a garáž je propojená s domem, pak je skrze ně propouštěna zima. Dostává se pak nejen do garáže, ale i obytných místností a ochlazuje podlahu v horní místnosti. Kvalitní garážová vrata dostatečně zaizolují prostor venkovní a vnitřní a zbytečný chlad nepropustí. Podobně je to se vstupními dveřmi, i na ty je potřeba klást velký důraz.

2

Začněte se zvelebováním

Současným předokenním roletám a garážovým vratům nelze upřít také další fakt. Nejen, že vám přinesou tepelnou úsporu a sníží náklady na vytápění, jsou rovněž estetickým prvkem každého domu. Nadčasový design podtrhne krásu vašeho domu a dodá mu ten správný moderní vzhled. S jarem nastává ideální období začít s úpravami na vašem domečku, a proto máte příležitost pořídit ty správné prvky, jež budou mít vliv na estetiku i tepelné úspory. Do další zimy máte dostatek času vše vybrat, nakoupit, namontovat a dokončit.

1

Nákup moderních řešení na váš dům

Přestože na našem trhu působí řada společností specializující se na prodej, montáž a výrobu garážových vrat, předokenních rolet a dalších doplňků, ne všechny mají tolik pozitivních ohlasů a kvalitních referencí, jako společnost Lomax. Jedná se o českou firmu, která je jedničkou na trhu a své dlouholeté zkušenosti prolíná do praxe. Zajímá se o moderní trendy a svá řešení neustále inovuje. Produktové portfolio zahrnuje garážová vrata, předokenní rolety, venkovní žaluzie, vchodové dveře, sítě proti hmyzu či rolovací mříže. Značka Lomax je zárukou rychlé a kvalitní výroby, precizní montáže a snadno dostupných náhradních dílů, a to vše je na míru. Více informací shlédněte přímo na firemní prezentaci www.lomax.cz.