stellaateliers.cz_Květované povlečení nejen pro romantiky-CASTLE WEDDINGAť už jste milovníky romantiky nebo obdivovateli přírodních motivů, jistě budete souhlasit s tím, že málokterý motiv na ložním prádle rozzáří ložnici tak dokonale jako květované povlečení. Většinou je barevné a veselé, díky čemuž se celý pokoj prosvětlí a získá zcela novou atmosféru.

Jaký vybrat materiál?

Povlečení musí vaší ložnici slušet, na tom se určitě shodneme. Neméně podstatné ale je, z jakého materiálu je vyrobené. Přímý dotek s vaší pokožkou by měl být příjemný, látka by měla mít požadované funkční vlastnosti a měla by vás těšit snadnou údržbou a dlouhotrvající kvalitou.

Široká nabídka

Na našem trhu je v současné chvíli nepřeberné množství ložního povlečení. Aby byl spánek kvalitní a poskytoval nám dostatečný odpočinek, rozhodně doporučujeme na ložním prádle nešetřit. V posteli trávíme zhruba třetinu našeho života, jejímu vybavení bychom měli tedy věnovat náležitou pozornost.

Bavlněné povlečení = záruka spokojenosti

Mezi materiály, které zajistí vaši stoprocentní spokojenost, se řadí bavlna. Ale pozor! I zde je třeba se mít na pozoru. Není totiž bavlna jako bavlna. Až budete vaší posteli pořizovat nový kabátek, zaměřte se na ložní povlečení, které je vyrobené z kvalitní bavlny. Potěší vás skvělými užitnými vlastnostmi a trvanlivou krásou.

Jaká bavlna je ta pravá?

Ideálním materiálem je vysokojakostní Mako bavlna. Ta se vyrábí z egyptské dlouhovlákenné ručně sbírané bavlny. Jednotlivá vlákna měří mezi 30 a 34 mm. Tato bavlna splňuje nejpřísnější kritéria s ohledem na požadovanou kvalitu a vlastnosti výsledného materiálu.

Bavlna se dále, často za přísného dohledu, zpracovává do saténových, damaškových, perkálových a batistových tkanin a jerseyových pletenin. Tyto příze jsou považovány za nejkvalitnější. Dále se můžeme setkat s bavlněným povlečením v provedení flanel či krep.

Pokud chcete opravdu tu nejvyšší dostupnou kvalitu, sledujte, zda daná bavlněná příze prošla zušlechťovacím procesem zvaný mercerace. Ten dodá přízi měkkost, hebkost, pevnost, přídržnost barviv a lesk podobný hedvábí. Mercerované bavlněné povlečení patří mezi to nekvalitnější, pochopitelně je tedy dražší.

Barvy, vzory, potisky

Design - Anna
Design – Anna
Design - Es Vedra
Design – Es Vedra
Design - Erin
Design – Erin

Květované bavlněné povlečení prospěje každé ložnici. Klasikou je bílý podklad s výraznými barevnými květy, nemusíte se ale omezovat pouze na tento design. U kvalitních výrobců najdete i extravagantní vzory. Vzácností pak nemusí být třeba ani černé povlečení s nápadnými rudými vlčími máky. Zkrátka kdo hledá, ten najde.

Uložit