• benekov-c-51_21Mezi největší finanční položky každé větší domácnosti patří účet za vytápění. Naštěstí však existují způsoby, jak efektivně snížit výdaje a současně topit ekologicky a podle moderních trendů. Na tyto úsporné kotle navíc můžete získat dotaci, a tak je jejich pořízení ještě jednodušší. Usnadněte si život a buďte šetrní k naší planetě i své peněžence.

Nejúspornější automatické kotle díky kotlíkové dotaci

Projekt kotlíkových dotací spadá pod Ministerstvo životního prostředí a je provozován spolu se státním fondem životního prostředí. V rámci tohoto programu můžete získat vysoký příspěvek na pořízení automatického kotle se zásobníkem na tuhá paliva nebo tepelné čerpadlo. V současnosti výše dotace dosahuje až 127 500,- Kč, což už stojí za úvahu o podání žádosti. Stačí jen splnit potřebné podmínky.

Kotlíkové dotacejsou určeny pro rodinné domy a jsou určeny pro všechny, kteří chtějí vyměnit stávající kotel za nový. Dotace není omezena pouze na koupi kotle, ale také na další výdaje s tím související, jako například instalace, úprava komínu, spalinových cest, tvorba dokumentace apod.

Co musíte udělat pro získání kotlíkové dotace?

  • Zjistěte, jestli máte na kotlíkovou dotaci nárok
  • Pokud splňujete předchozí bod, vyberte vhodný typ kotle. S volbou vám pomůže kvalifikovaný specialista, včetně kompletního řešení (obrátit se můžete například na web benekov.cz/kontakty)
  • Na domě, který nesplňuje předepsané podmínky energetické náročnosti, jsou nutná další opatření – opravit fasádu, zateplit střechu, vyměnit dveře, okna apod.
  • Navštivte krajský úřad, kde obdržíte formulář se žádostí o dotaci
  • Vyplňte formulář dle pokynů, součástí jsou rovněž fotografie současného starého kotle
  • Instalaci kotle přenechte odborníkům

Dotace až 127 500 Kč bez starostí? Samozřejmě! Vše zařídí proškolení specialisté z Benekovu.(http://www.benekov.com/servis).

Automatické kotle na dřevěné pelety

skoleni-small

Automatické kotle na dřevěné pelety jsou vhodné nejenom do domácnosti, ale také firem. A to díky svým minimálním požadavkům na obsluhu. Ušetříte čas, který jste dříve strávili štípáním dříví a přikládáním, protože zásobník dokáže sám odebírat pelety podle aktuální spotřeby a výkonu. Tento zásobník můžete mít bezpečně uložen ve sklepě nebo kotelně, a tak se nemusíte bát, že by nějak narušil vzhled a styl vašeho domu.

Teplotu si nastavíte sami pomocí řídicího systému. Navíc díky podpoře dálkového ovládání zvládnete vše rychle a pohodlně.

Mezi další přednosti automatických kotlů patří možnost dokoupení tak zvaného odpopelňovače, se kterým se v podstatě už nemusíte starat téměř o nic.

TIP! Nakupte pelety ještě před topnou sezónou za akční letní ceny, díky čemuž ušetříte nemalé náklady.

Automatické kotle BENEKOV

Kotlíkovoudotacilze získat na automatické kotle nejrůznějších značek. Pokud však nechcete dělat žádné kompromisy a mít maximální jistotu, zvolte kotle české společnosti BENEKOV. V nabídce najdete množství automatických kotlů na tuhá paliva (uhlí, dřevěné pelety), se kterými navíc můžete výrazně ušetřit. Stačí si vybrat některý z produktů z kategorie Ekodesign a dotace je na dosah ruky.

Výběr nejžádanějších kotlů BENEKOV

BENEKOV C 17

benekov-c-17_81

Kotel BENEKOV C 17 je vhodný pro vytápění rodinných domů i firem, které dbají na energetickou úspornost. Kotel je vybaven řídicí jednotkou pro nastavení výkonu a regulaci, díky čemuž lze ušetřit až 15 %nákladů na palivo.

Kotel disponuje 3tahovou konstrukcí vertikálního výměníku s vysokou účinností a snadnou údržbou – čištění se doporučuje jednou za 4 až 6 týdnů.

Kotle lze získat i ve verzi PREMIUM a EXCLUSIVE a podporují bohatou nabídku příslušenství(odpopelňovač, automatické čištění výměníku, záložní zdroj…).

Výkon tohoto automatického kotle je 19 kW a účinnost je až 92%.

BENEKOV R 26

benekov-r-26_62

Kotel BENEKOV R26 pro spalování dřevěných pelet s řídicí jednotkou pro snadnou regulaci. Podporuje ovládání 2 topných okruhů a vzdálený přístup přes internet. V základní výbavě získáte rovněž funkce automatického zapalování, kotel lze automaticky zapínat či vypínat.V létě lze kotel využít pouze pro ohřev TUV.

Výkon tohoto automatického kotle je 26 kW a účinnost je až 91%.

BENEKOV C 51 P

benekov-c-51-p_53

Kotel BENEKOV C 51 P je vhodný pro vytápění středních objektů (školy, výrobní budovy…), podporuje však zapojení až 4 ks (4 x 49 kW), díky čemuž bez problémů vytopí i velké budovy. Možnost modulovaného řízení zajišťuje efektivní snížení spotřeby paliva.

Díky EC ventilátorům a plochým převodovkám redukujete také spotřebu elektrické energie. Kontrolní řídicí jednotka umožňuje regulovat výkon a ovládat kotel také vzdáleně přes internet.

Výkon tohoto automatického kotle je 49 kW a účinnost je až 91%.

Kompletní nabídku kotlů BENEKOV, včetně informací a specifikací najdete na webu www.benekov.com.

vytapeny-objekt_391

Mezi hlavní přednosti kotlů BENEKOV patří:

  • Přechodem z plynu ušetříte až 60 % nákladů
  • Přechodem z elektřiny ušetříte až 75 % nákladů
  • Přechodem z kotle s ručním přikládáním na automatický režim ušetříte ročně až 180 hodinsvého času
  • Energeticky úsporné kotelny: komplexní řešení vytápění objektů (až 4 x 99 kW)
  • BENEKOV C PREMIUM: Ekonomicky nejvýhodnější řešení vytápění domu

Zatopte pod kotlem se společností BENEKOV

Společnost BENEKOV patří mezi přední výrobce automatických kotlů na tuhá paliva na našem i evropském trhu. Produkty vyváží do 23 zemí a v oblasti ekologického spalování (biomasa) patří ke špičce.

V jejich středu najdete zkušené pracovníky i specialisty v oboru, takže máte jistotu, že s vámi bude jednat vždy ten správný člověk. Nerozumíte problematice spalování a kotle si pletete s hrncem? Ve společnosti BENEKOV kotlům a všemu kolem rozumí a poradí vám. Díky rodinnému zázemí celé firmy a soustředění na české produkty máte jistotu maximální kvality a spolehlivosti. Přidejte k tomu profesionální servis, který je dostupný po celé ČR a můžete bez obav, ekologicky a šetrně začít topit.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit