Může se zdát, že do Vánoc je ještě daleko, ale zjistit, jaké trendy letošní nejkrásnější svátky v roce ovládnou, je nejvyšší čas. Vsadíme se, že se ani nenadějete, přijde prosinec a vy se budete v obchodech bít o poslední zbytky vánoční výzdoby a dekorací. Abyste si ušetřili potíží při zdobení svého bydlení na poslední chvíli a nemuseli se bez fantazie uchýlit pouze ke klasické červené nebo zelené, dali jsme dohromady vánoční trendy na tento rok. Nechejte se jimi inspirovat, i kdyby jen z části.

Vládu převzala bílá barva

Možná si můžete myslet, že vánoční ozdoby nepodléhají žádným trendům, ale opak je pravdou. Jsou z části diktovány módou. Letošní rok lze pozorovat, že jsou dekorace ovlivněny jedním hlavním směrem, a tím je bílá barva. Samozřejmě je možné, jako každý rok, nalézt spoustu dekorací v jiných odstínech, ale bílý tón je momentálně velmi v kurzu. Ať už nastrojíte vánoční stromeček bílými ozdobami, nebo využijete při výzdobě jakékoliv bílé vánoční dekorace, bydlení bude působit velmi elegantně a chic. Bílý interiér neznamená fádní a chladný. Využitím různých textur, materiálů a třpytek lze docílit velmi luxusního a glamour dojmu.

Určitou alternativou jsou dekorace v průhledném provedení, které vypadají velmi pěkně v kombinaci s bílou. Ozdoby jsou obvykle plastové, ozvláštněné třpytkami evokující led a mráz. I takové prvky jsou aktuálně velký hitem a v interiéru vytváří typickou zimní atmosféru.

Návrat k přírodním materiálům

Dále zde máme další trend, který se hodí pro všechny. Tím je použití přirozených a přírodních dekorací. V tomto stylu dominují zemité barvy a oblíbí si jej zejména ti z vás, co dávají přednost home-made tvoření. Do vánočních aranžmá a na vánoční stromeček umístěte kromě klasických vánočních baněk jiné dekorace, jako jsou šišky, různé plody, skořici, sušené pomeranče, ořechy, dřevěné dekorace apod. Číší z nich hlavně přirozenost. Zapojte děti, vyrobte si ozdoby z papíru, lepenky, látek a vánočních stuh s tradičními motivy. Překvapí vás, kolik zábavy můžete společně s dětmi zažít. A pakliže nejste zrovna zruční, nezoufejte. Pořídit můžete spoustu dekorací v tomto směru.

Moderní kov

Ti z vás, co nechtějí nic zemitého, ale jsou příznivci moderny, zakomponujte do vánočního zdobení kovové vánoční ozdoby. Mohou být z leštěného kovu, ale i barevné. Nejčastěji v provedení bílé s patinou, případně zlaté, šedé nebo měděné.

Kouzelná zář

Po vzoru amerických Vánoc nyní mnohem více zdobíme své domy a zahrady exteriérovým osvětlením. Světýlka k Vánocům neodmyslitelné patří a vánoční osvětlení přechází i do interiérů. Rozzářit bydlení svítícími stromy, LED světýlky, řetězy, svítícími postavičky a jinými světelnými dekoracemi je momentálně velice trendy. Zkuste to také! Pokud si nemůžete dovolit moc ozdob, vše vynahradí právě dekorativní osvětlení.

Vánoční tradice formou světel a tepla lze přijmout také skrze svíčky. Proto by u vás neměly chybět svícny, lucerny a svíčky. Jak jednoduché. Tento oblíbený trend prostě nezanikne snad nikdy.

Pohádková atmosféra

Ze severu k nám doputovali sobi, kteří se v našich končinách dokonale zabydleli. Nalézt nyní plyšové soby v různých velikostech oděných do látek v nordic stylu není opravdu problém. Využitím těchto dekorací získá vaše bydlení pohádkový nádech a potěší především děti. A pokud si přece jen myslíte, že vánoční sob není zrovna ta správná volba, vyměnit jej můžete za sněhuláka, který je koneckonců pro Česko více typický.

Líbí se vám letošní vánoční trendy? Řídíte se jimi nebo máte rádi klasiku a tradice?

 

Uložit