Úklidem trávíte několik hodin týdně, ale nikdy nejste spokojeni. Aby ne, vlastně to ani není možné. I u vás doma se neustále usazuje prach a jiné nečistoty, takže se jedná o nekonečný boj. Jenže z toho by se člověk zbláznil a nedělal by nic jiného. Souhlasíte? Čtěte a naučte se vystoupit ze začarovaného úklidového kruhu.

Bez „milionu“ prostředků to jde!

V první řadě si uvědomte, že nepotřebujete jeden zvláštní přípravek na podlahu, jiný na linku, další na okna. Stačí pečlivě vybrat některý z univerzálních přípravků. Navíc, když budete experimentovat a vybírat různé přípravky, může lehce dojít k poničení povrchové vrstvy podlahy i jiných částí domácnosti, což určitě nechcete. Je také možné si vyrobit čistidla na přírodní bázi, která jsou šetrná k životnímu prostředí. Jak na to? Čtěte zde.

Největším problémem jsou podlahy

Nejnamáhavější částí každé domácnosti jsou podlahy. Právě jim je nutné věnovat největší a nejčastější péči. Je důležité vždy dodržovat doporučené postupy péče o podlahy jednotlivých druhů. Například na přírodní podlahy nesmíte moc používat vodu, protože by došlo k trvalému poškození struktury dřeva.

U PVC podlah je zase nutné jednou za čas odstranit a znovu nanést ochranné vrstvy. A když máte koberce, boj s jejich čištěním nikdy sami nevyhrajete, protože se s běžným vysavačem ani při ručním mytí nikdy nedostanete do hlubších vrstev, kde se usazuje prach a žijí roztoči.

Pomoc se vyplatí

Je-li vaším cílem čistá domácnost, zkuste si spočítat, kolik hodin ročně úklidem strávíte. Určitě to bude několik desítek. Jste spokojeni? Ne? Pak se konečně odhodlejte a kontaktujte firmu, jež se specializuje na úklid Praha. Profesionální firma se o úklid u vás doma postará, vše perfektně vyčistí a ušetří vám spoustu času. Hlavní však je, že konečně poznáte, jak vypadá vaše domácnost, když je skvěle uklizená. Firma Plecitý nabízí i služby v oblasti péče o podlahy ve firmách.