Zařizujete či provozujete vlastní výrobní firmu, do které nyní potřebujete obstarat dostatek úložných prostor na veškeré nářadí, náčiní, pomůcky, přístroje apod.? Vybavení do dílen, výrobních a průmyslových prostor má svá specifika. V porovnání s běžným nábytkem do domácnosti se klade mnohem větší důraz na funkčnost, nosnost, bytelnost, ergonomii a další technické parametry. Přičemž i dílenský nábytek by měl být vzhledný, aby do hal, dílen a skladů dobře zapadl. A jelikož se jedná o prostředí, kde hrozí určité nebezpečí, kvalita i provedení musí této skutečnosti odpovídat.

Jaký materiál je do dílny nejvhodnější?

Z hlediska zmíněných faktorů existuje na našem trhu nábytek do dílen zhotovený z různých materiálů, ať už je to dřevo, plast, sklo, plech či kov. Jistě vás ihned napadne, že správným řešením může být vybavení ze dřeva, ale není to zcela dobrá a praktická volba. Nejvyšší odolnost a nejlepší užitné vlastnosti totiž nabízí plech a kov. Kovové a plechové skříně jsou nenáročné na údržbu, vysoce odolné vůči mechanickému poškození, bytelné, pevné, bezpečné, stabilní a vyznačují se dlouhou životností. Aby bylo do skříní dobře vidět, a vy jste dlouze nemuseli hledat, kde se nachází potřebné náčiní, některé tyto skříně mohou být z přední části opatřené bezpečnostním tvrzeným sklem.

Jaký nábytek do výrobny pořídit?

Úložné prostory poskytnou dostatek místa pro veškeré potřebné vybavení provozu. Vybírat lze z mnoha typů, jako jsou policové díly, stoly, ponky, vozíky, dílenské skříně se zásuvkami, roletami, uzamykatelnými dvířky, s teleskopickými výsuvy, plastovými boxy a další.

K dispozici jsou celé ucelené řady, které dokonale vybaví vaše průmyslové výrobny a nabízí vysoký komfort. Výhodou je variabilita, neboť mnohé části nábytku lze mezi sebou libovolně kombinovat a přizpůsobit tak vašim požadavkům a místu. Díky tomuto systému můžete mít dílnu nejen prakticky a bezpečně zařízenou, ale i krásně sladěnou.

Kde pořídit dílenské skříně?

V rámci dílenského nábytku narazíte na mnoho provedení, ale určitě se vyplatí jít cestou kvality a obrátit se na správného odborníka v oboru. Tím je jednička na trhu, tuzemská společnost POLAK CZ s.r.o. Díky automatizovaným výrobním linkám a vlastnímu vývojovému oddělení vychází ze závodů moderní řešení pro veškeré průmyslové prostory i hobby dílny.  Právě zde si můžete pořídit veškeré vybavení, včetně různého příslušenství a doplňků, s tím, že většinu nábytku lze rovněž jakkoli přizpůsobovat a kombinovat.