Spánek obvykle bereme jako něco zcela automatického, někteří jej dokonce považují za ztrátový. Přitom pro naše tělo představuje základní regenerační proces. Pokus spíme málo nebo špatně, během dne jsme mnohem více unavení a postrádáme energii na různorodé aktivity, které potřebujeme nebo chceme realizovat. Nedostatek spánku ovlivní zdraví i pohodu víc, než si myslíme.

Asi máte i vy vyzkoušeno, že když se dobře vyspíte, hned máte lepší den. Pokud se ale v noci probouzíte, vstáváte rozlámaní a s pocitem, že jste ještě unavenější než když jste večer do postele ulehali, pak je rozhodně něco špatně. Víme, jak zajistit, abyste se budili odpočatí, plní síly a hlavně bez bolestí. Začněte u výměny matrace! A nejlépe pro celou rodinu!

Co nejvíce ovlivňuje kvalitu spánku? Matrace!

Na spánek připadá v průměru třetina života a to rozhodně není nezanedbatelný čas. Když se nad tím zamyslíme, postele, potažmo matrace, jsou nejvyužívanějším vybavením každé domácnosti. Je dobře, že stále výrazněji i do českých ložnic pronikají luxusní matrace, které poskytují ty nejlepší podmínky pro plnohodnotný odpočinek.

Při jejich výběru se zaměřte na prodyšnost a pevné jádro, které by mělo být v ideálním případě složené z několika zón. Důležitá je i svrchní část matrace. Nezapomeňte rovněž na parametry, jakými jsou šířka a délka matrace. Širší matrace vám poskytne více pohodlí a u délky se zaměřte na to, ať převyšuje o minimálně 20 cm výšku vaší postavy.

Jakou matraci zvolit?

A protože jsme každý jiný, musíte vždy vybírat podle toho, co vyhovuje právě vám. Při nákupu nové matrace je zkrátka třeba být tak trochu sobec. My jsme například objevili naprosto skvělé luxusní variantymatraci Carmen Anne a model Dania Magic, vysoce kvalitní značky Snooze, nabízející unikátní variabilní nastavení tvrdosti lehací plochy. Můžete si zvolit až 4 různé tvrdosti, s tím, že je zachováno 7 anatomických zón. U jiných běžných matrací jsou k dispozici pouze 2 různě tvrdé/měkké strany.

Matrace Carmen Anne je vyrobena ze dvou kvalitních studených pěn DUREN/PREMIOCEL a líné pěny PREMIOCEL visco, jež se maximálně přizpůsobí vašemu tělu. Vyšším levelem je model Dania Magic, který je vyroben ze tří typů materiálů – PUR pěny Duren, latexu a latexu Pearl. Dodávají kvalitní pružnost, vzdušnost, vyšší nosnost, a proto je určena pro vyšší váhové kategorie.

Na výběr máte 8 typů vysoce kvalitních potahů (5 standardních + 3 za příplatek), jež se velmi dobře udržují. Zvolené materiály mají výborné hygienické a antibakteriální vlastnosti a snadná je i údržba.

 

Na závěr: Matrace značky USNU se řadí k luxusním matracím, čemuž odpovídá cena, ale zároveň i prémiové zpracování. Kvalita je špičková, k výrobě jsou využívány moderní materiály při zachování maximální hygieničnosti. Záruka na tyto typy je poskytována až na 7 let, což jistě oceníte.