Vlastnit dům nebo byt a nemít k němu odpovídající pojištění, je v době hospodářské progrese vnímáno za učiněný hazard. Ceny nemovitostí letí vzhůru, a tak je dnes jakékoliv obydlí vnímáno za solventní majetek, který je třeba chránit, zušlechťovat a zvelebovat. Kdo takto nečiní, hraje si doslova s ohněm.

Risk není vždycky zisk

„Lehce nabyl, lehce pozbyl“, je rčení, které u nemovitostí absolutně neplatí. Postavit dům stojí miliony, proto je třeba zajistit jeho mechanickou ochranu a pojistit ho proti případnému poškození. Jedním ze způsobů, jak dosáhnout kýženého efektu, je zajistit pojištění pro domácnost. Bezpečný domov PLUS představuje novou generaci pojištění majetku a odpovědnosti, která uspokojí veškeré nároky na standard v 21. století.

Co je možné si pojistit?

Pojistit si můžete rodinný dům, byt v osobním vlastnictví, nemovitost ve stavbě, domácnost (trvale obydlenou i rekreační), budovy s podnikatelskou činností do 1/2 obytné plochy, vybavení kanceláře nebo ordinace, vedlejší budovy na jiném pozemku (například garáž) nebo bazény a vířivé vany. Limit pro plnění odpovědnosti je až 10 miliónů, což je slušná suma vzhledem k výši ročního pojistného.

Pomoc v nesnázích

Částka pojistného se počítá z metrů čtverečních obytné plochy a bere v úvahu základní i katastrofická rizika. Pojišťovna přispěchá na pomoc například v případě požáru, výbuchu, přímého úderu blesku, vichřice, odcizení zabudovaného příslušenství budov, povodně, záplavy, krupobití, sesuvů půdy, ale i při poškození budovy třetí osobou, vandalismem či při krádeži vloupáním.

Investice, která se vyplatí

Majetkové pojištění je nejlepší následnou investicí, kterou můžete v dnešní době podniknout. Pojistné plnění nezaskočí ani taková kuriozita, jako jsou zkažené mražené potraviny. Vyplatí se i při takových lapáliích, když sousedovi nebo vám vyteče voda z pračky, zabouchnete si dveře nebo ztratíte klíče, omylem shodíte zboží v obchodě, omylem zraníte někoho při sportu nebo nechtěně poškodíte majetek spoluobčana.

Pojištění majetku a pojištění odpovědnosti za škodu je důležité pro váš klid v každodenním životě. Nešetřete na něm a nepokoušejte osud, neboť kdo si hraje s ohněm, ten se dřív nebo později spálí.