Plánujete začít nový život koupí vlastního bydlení? Už se nemůžete dočkat, až budete ve svém, nicméně ještě jste ve fázi výběru bytu nebo domu? Jakmile vysněný domov najdete, možná vás překvapí, co vše kolem budete muset řešit. Připravte se na spoustu vyřizování, papírování, ověřování. Zkrátka je toho opravdu dost a čeká vás i takové záležitosti, u kterých si nebudete možná vědět rady.

Koupě bytu či domu je vždy nemalou finanční investicí, pro některé je nákup nového bydlení na celý život a rozhodně se tedy nemá nic podcenit. Zvládněte celý tento proces méně náročnou a bezpečnou formou, a to za pomoci realitního portálu Cincink. Zastřešuje mnoho odborníků, jež vám s koupí nemovitosti pomohou, od jeho výběru, až po vyřízení potřebné dokumentace.

Hledání nového bydlení

První krokem na cestě za novým domovem je bezesporu jeho výběr. Na portálu Cincink.cz naleznete nespočet inzerátů, s tím, že hledání je velmi snadné a přehledné. Můžete zde najít bydlení svépomocí a nastavit si kritéria nebo využít služby „hlídací kočky“, které doslova řeknete, jaké máte požadavky, a ona za vás bude hledat inzeráty, které vám posléze doporučí.

Technický stav nemovitosti

Pakliže máte nějaké ty byty nebo domy vytipované, buďte obezřetní a nepodléhejte prvním emocím. Samozřejmě první dojem je vždy velmi důležitý, nicméně pak tady hraje technický stav budovy. Je přirozené, že ne každý má takové znalosti, abyste mohli relevantně zhodnotit, zda skutečnost odpovídá tomu, co uvádí realitní makléř nebo současný majitel. Není vůbec od věci si nechat udělat technickou inspekci nemovitosti. Cincink tuto službu nabízí, takže si nemusíte lámat hlavu nad tím, kdo vám poskytne informace o stavebně-technickém stavu. Technik vám rovněž sdělí případné náklady, pokud si bude bydlení vyžadovat nějaké opravy.

Financování bydlení

Máte vybráno, zjištěno, rozhodnuto? A co finance? Optimální variantou je samozřejmě financování z vlastních úspor, ale pro některé zájemce o nákup bytu nebo domu představuje jedinou možnost hypotéka. Bude to váš případ? Mohlo by vás zajímat, že portál Cincink spolupracuje s Komerční bankou, proto se vám může hodit hypotéka kalkulačka, skrze kterou si snadno zjistíte možné varianty výpůjčky, ať už jde o výši měsíční splátky, délku splácení apod. Komerční banka vám může rovněž nabídnout i velmi bezpečnou formu uložení vašich financí po dobu, než dojde k převodu financí. Bankovní úschova zajistí, že bude dosti vysoký obnos v bezpečí a vy se nemusíte obávat, že se s penězi něco stane.

Podpis smlouvy

Dalším krokem je podpis smlouvy. Pečlivě se s ní seznamte! Ale co když nebudete některým částem rozumět? I na tyto případě je Cincink připraven a nabízí vám právní služby. Mohou se hodit třeba při řešení smluvních podmínek. Není nad to, když vám na tento proces dohlédne zkušený právník a případně upozorní, co by pro vás mohlo být nevýhodné.

Podání daňového přiznání

V neposlední řadě vás čeká ze zákona povinnost podat daňové přiznání a zaplatit daň z koupě nemovitosti. Další poměrně odborná záležitost, se kterou si mnozí noví majitelé bytů, domů a budov často neví rady. Pokud i vy si s daňovým přiznáním budete láma hlavu, požádejte skrze Cincink o daňového poradce. Mějte jistotu, že odevzdaný dokument bude bezchybný a daň bude zaplacena řádně a včas.

Zaregistrujte se na Cincink zdarma a projděte pohodlně a s minimem starostí celým procesem nákupu bytu či domu od A až po Z.