Vánoce jsou za dveřmi a do Štědrého dne zas tolik času nezbývá. Pravda, že ten největší shon nastane přibližně za měsíc, a proto není na škodu již nyní začít s nákupem dárků pod stromeček. Vždy je složité najít ideální překvapení, které obdarovaného potěší, především pak, pokud se jedná o mužskou část rodiny. Často tápeme, co by právě manželovi, příteli, tatínkovi, dědečkovi, bratrovi apod. udělalo radost. My pro vás máme 2 skvělé tipy na oblíbené aku ruční nářadí.

Ruční nářadí – ideální dárek i věc do domácnosti

Ruční nářadí ocení snad každý správný chlap, především pak ten, co propadl kutilství. Zároveň se takoví pomocníci vždy hodí do domácí dílny. Často je potřeba v domácnosti něco udělat, opravit a v takových případech je k nezaplacení mít po ruce šroubovák, vrtačku, klíče, kladivo a jiné nářadí. Koupit k Vánocům šikovnou věcičku v rámci tohoto sortimentu je tedy velmi dobrý nápad jak pro řemeslníky, tak hobby kutily.

Aku vrtačka najde univerzální využití

První náš tip je zaměřen univerzálně.  Aku vrtačka se řadí k nejžádanějším typům akumulátorového nářadí, protože s ní lze šroubovat i vrtat a pakliže pořídíte verzi s příklepem, je možné s její pomocí vrtat i do cihlových zdí. Výhodou akumulátorového vrtacího šroubováku je nezávislost na elektrické síti. Nejste omezení délkou přívodového kabelu a dá se s vrtačkou pracovat doma, venku i v terénu.

Při pořizování aku vrtačky se zaměřte na výdrž akumulátoru. Určuje, jak dlouho vydrží pracovat na jedno nabití, což je velmi důležitý parametr. Doporučujeme sáhnout alespoň po kapacitě 2,0 Ah, případně po vysokokapacitních 3,0 či 4,0 Ah akumulátorech, jež se vyznačují delší výdrží. Velmi kvalitní volbou jsou tzv. bezuhlíkové aku vrtačky, jež nabízí oproti klasickým typům vylepšení. Mají permanentní magnety na rotoru a chod je obstarán elektronikou. Motory v těchto variantách jsou menší, kompaktnější, nabízí delší výdrž akumulátoru na jedno nabití, tudíž nižší celkovou spotřebu energie, dále jsou odolnější, mají delší životnost a v porovnání s uhlíkovými vrtačkami jsou také levnější.

Tip na model: Jedním z oblíbených výrobků je aku vrtačka BOSCH GSR 18-2-LI Plus, která paří do prémiové řady Heavy Duty. Jedná se o profesionální nářadí Bosch s dvourychlostní převodovkou, plynulou regulací otáček, dvojicí akumulátorů o kapacitě 2,0 Ah. Model se hojně prodává pro svůj vynikající poměr výkonu a ceny.

Aku šroubovák, který nedáte z ruky

Druhým tipem je aku šroubovák, jež rovněž najde v každé domácnosti široké uplatnění. Oproti vrtačce má menší rozměry a umožňuje práci ve stísněnějších podmínkách. I v tomto případě jste při užívání nezávislí na elektrické síti.

Tip na model: Již v roce 2003 přišla firma Bosch s modelem Ixo. Ten se dá sice přirovnat ke kolibříkovi mezi akumulátorovými šroubováky a na první pohled může působit jako hračka, ale překvapí vás svou užitečností. Tento pomocník pro domácnost se neztratí. Nová generace aku šroubováku BOSCH IXO VI Basic nabízí extrémně jednoduchou, pohodlnou a intuitivní obsluhu. A proč si jej nový majitel zamiluje? IXO totiž umí šroubovat, pilovat, vrtat, dokonce otevírat láhve od vína nebo drtit koření.

Kde ruční nářadí pořídit?

Nejpohodlněji nákup vánočních dárků vyřešíte objednáním skrze internet. Navštivte specializovaný e-shop rucni-naradi.cz, kde najdete oba zmíněné modely a samozřejmě spoustu dalších kvalitních a užitečných pomocníků pro profesionály i kutily. Přejeme šťastný výběr a ty nejkrásnější vánoční svátky.